Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1444 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: moloch »
LEki nalezy brac w najmniejszej skutecznej dawce. Nie oplaca sie sie tego naduzywac bo pogarsza sie tylko sprawe. Setralina po 2 tyg sie do konca jeszcze chyba niezainstalowala.
  • 238 / 1 / 0
Ale ja już biorę 150 sertraliny. Co by było jak bym dodał Wellbutrin?
  • 642 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: qiuru18 »
Ale ja już biorę 150 sertraliny. Co by było jak bym dodał Wellbutrin?
No jak co by było
pewnie niezła pizda by Ci się włączyła...najlepiej spróbuj sam ale na początek połowę tabletki bupropionu tak żeby nie przesadzać
Każda blizna przypomina Mars jest ojczyzną
Nadal krzywdzę ludzi, gdy ludzie mnie krzywdzą
Daleką drogę mam, jakie to ma znaczenie
Że w moich butach stopy kaleczą kamienie
  • 238 / 1 / 0
Znaczy mania by była? Czy poprostu nieźle nakręcony bym był?
  • 642 / 14 / 0
Znaczy nie wiem dokładnie na co się tam leczysz..ale jeśli CI pomaga i nie czujesz choroby to raczej fajny hajj mógłby być ...ze względu na interakcje dopaminy nieco euforyczny
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: gagar »
Słuchajcie jakiś rok temu oduczałem się palić na Velbutrinie, z pełnym sukcesem, jadłem wtedy przez 4 miechy po 2x 150 dziennie, pod koniec 1x. Efektów ubocznych nie miałem, zato fajna euforia. Została mi jeszcze cała paczka 30 tabletek. Zastnawiam się by się nie zmarnowała by zużyć ją całą (po 1x dziennie) do uczenia się do bardzo trudnej sesji jaka mnie czeka, jak myślicie pomoże. Aha dodatkowo od tamtego czasu kiedy jadłem te tabletki zapisałem się na dość wyczynowe treningi 2x w tygodniu. Wie ktoś jak działa Wellbutrin + Wysiłek fizyczny ?? Moźe w te dwa dni tygodnia go nie jeść ?? Nie chcę sobie krzywdy zrobić. Dodam też że nie mam dużych doświadczeń z tego typu lekami i wogóle z lekami, piszę tu bo widzę, że tu ludzie mają wiedzę w temacie.
Uwaga! Użytkownik gagar nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 642 / 14 / 0
Do nauki to ja bym 1 tab.dziennie nie przesadzać...
Bupropion jest fenyloetyloaminą ...jak feta i spid....czyli ćwiczyć będzie się lepiej
  • 1444 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: moloch »
Mozesz brac te 1x dzinnie.

Sertraline nalzy bezwzglenie zmniejszyc! To jest wyrabianie tolerki nie potrzebne i beda przez to same straty. Welbutrinu nie wolno przelamywac ani rozgrysac bo traci XR i mija sie to z celem. Masz brac 1tabs ed, i sertraline powoli obnizyc do max 100mg! (zaleznie na co sie leczysz)
  • 30 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Vivendi »
niebieski: nie wiadomo co by bylo, jakby co to zdaj relacje :). Bedziesz mial podbita dopamine, ale jak zareaguje caly system i co z tego bedzie to ja nie wiem, bo nie jestem lekarzem, a nawet oni slabo sie na tym znaja.
Ale wg mnie to po pierwsze jesli bierzesz sertre 2 tygle, to jak bym odczekal drugie, tyle zanim zaczniesz cos dorzucac. Po drugie, jak mowi bro, nie mozna dzielic tabletek bupro, bo sa tak utoczone, zeby sie uwalnialy dwufazowo, a tak zniszczysz ten efekt.

gagar: zalezy jakis sport. jesli to cos gdzie podbija ci sie tetno (aeroby) i cisnienie (nie orientuje sie, ale nawet na silowych chyba rosnie) to ja bym odpuscil calkiem, jesli mowisz, ze wyczynowo. Peknie ci zylka w glowce i po tobie, udar to najwieksze ryzyko w bupro. A jesli chcesz posportowac bardziej lajtowo to mysle, ze ok. Co do nauki to jak najbardziej, jeden tabs co rano i bedziesz sie bardziej zbieral do nauki ;) .
  • 156 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Ojgasm »
Wie ktoś jak działa Wellbutrin + Wysiłek fizyczny ??
Zajefajny wzrost siły, zaciętości i motywacji w sportach siłowych. W moim przypadki silniejszy efekt w pierwszych 2 tygodniach brania.
jesli to cos gdzie podbija ci sie tetno (aeroby) i cisnienie (nie orientuje sie, ale nawet na silowych chyba rosnie)
na treningu owszem, rośnie ciśnienie i skacze tętno, szczególnie przy bardzo ciężkich ćwiczeniach jak martwy ciąg czy przysiad, niemniej jednak w ogólnym rozrachunku ciśnienie i tętno spadają, gdyż organizm przyzwyczajony do wysiłku ma szersze naczynia krwionośne (popatrzcie sobie na tych wieprzków kulturystów) oraz efektywniejszy system natleniania i odżywiania tkanek. Umiarkowany trening siłowy działa także dopaminergicznie, ciężki podnosi prolaktynę. Zupełnie inną sprawą jest sport wyczynowy w którym nie chodzi o zdrowie ale o zwycięstwo. A gagar chyba nie chce żyć ze sportu, prawda?
Powiedz NIE trzeźwości
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.