ni jestem specjalista z prawa rzeczypospolitej ale kazy obywatel moze isc na wizyte do dowolnego lekarza, nie wazene czy prywanie czy panstwowo
tak sam jesli chodzi o leki to moga zostac bez problemu przepisane, tyle tylko ze lekarz moze marudzic ze ma to mama kupic a i w aptece znajac ten kraj beda mieli waty jak 10 altek przyjdzie z recka na np. xanax
ja wustawi o ochronie zdrowia psych. nie znalazlem nic odnosnie zakazu badania odsob ponizj 18 la oile ich opieko nie wyrazi na to sprzeciwu
dwa-trzy dni wcześniej pierdolnij rodzicowi tekstem (z którym masz lepszy kontakt) że chcesz iść do psychiatry i masz na tą i na tą godzine w danym miejscu.
Nie powinni sie sprzeciwiać. Ja tak zrobiłem i jestem teraz szczęśliwym posiadaczem tabletek szczęścia.
A co w powątpiewanie w depresje to już inny temat. Ja też ją niby mam a przez internet moge być czasem wyluzowany tak jak chłopak
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne
Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.