Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
W każdym razie, nie było żadnych negatywnych efektów, ani podczaj przyjmowania, ani w południe, jak wstałem.
Zastanawiam się cały czas, czy ten mak aby na pewno był dobry - był duży, gładki, miał biały nalot na liściach, płatki ciemnoczerwone, trochę postrzępione. Makówki duże i okrągłe. Zostało go jeszcze w chuj - cała działka jest nimi obrośnięta. A - i co ciekawe, na jednym krzaku było po 20-30 makówek (chyba, że to były 2 krzaki w jednym miejscu, nie obczajałem). Ja obrałem jeden mały i może pół z jakiegoś większego, a jest tam jeszcze z 5 nieruszonych ^^
Hurra, diese Welt geht unter
Bierzemy 10-20 makówek (świeżych albo suszonych),jeżeli mamy możliwosc rozdrabniamy je aleto nie jest konieczne, wkładamy je do garnka i zalewamy taka iloscia wody zeby tylko je przykryło(chodzi oto zeby nie trzeba było potem dużo pić).
Teraz trzeba to zagotować a kiedy bedzie juz wrzało pogotować ~5minut.
Potem odcedzić, ostudzić i wypić.Na poczatku na efekt trzeba poczekać troche dłużej ale za kolejnymi razami zaczyna działac około 5 minut po wypiciu i nie trzeba miec pustego żołądka jak do kodeiny, chociaż lepiej na pusty.
W smaku jest takie sobie ale do wytrzymania.Nie jest gorzka.
Ja kiedys zrobilem zupe z kilkudziesieciu makówek (około 60) i wypilem to z klega na 2 i nic nam sie nie stało złego wiec mysle ze trudno to przedawkować.
Na upartego można tez ugotować liscie maku ale trzeba ich dużo i to jest obrzydliwe pozatym gotuje sie je razem z mszycami itp wiec to dla koneserów;) ale działa.
Ciekawe jest tez to że na makiwarę prawie wogole nie wyrabia się tolerancja (przynajmniej w moim przypadku tak się dzieje)
I sa tez magicy którzy pakuja ta zupe w dupsko bo podobno lepiej działa ale to tez dla koneserów(;
Oczywiscie nie ma mowy zeby podawać to dożylnie lub domięsniowo bo to moze sie bardzo źle skończyć.
Ja bym tak dawkę minimalną ustawiał na około 20, a 30 optymalną, no ale mogę nie mieć racji.
Aha - ja wrzuciłem do gara jeszcze łodyżki, ale chyba na następny raz zrezygnuję - bo się robi strasznie dużo wody do picia, a w nich i tak wiele chyba nie ma (opium stamtąd prawie nie wypływało).
tak naprawde w makówce z której robiles opium dalej jest duzo mleczka tyle ze nie wypływa juz.
najlepiej poproboj z rozna iloscią..
czym pozostawiłem garnek wraz z zawartością do całkowitego ostygnięcia. Po odcedzeniu wyszła mi
szklanka płynu o słomkowej barwie. Czyli wszystko tak jak powinno być...
Moje wątpliwości wzbudził tylko smak, w którym nie dało się wyczuć tej charakterystycznej goryczki :-p
Jednak po niecałej godzinie oczekiwań moje obawy okazały się bezpodstawne i poczułem przyjemne działanie tego
specyfiku :-D
ja znalazłem jeden ogródek gdzie rośnie z 40 maków pełnych, no tylko że trochę zachodu byłoby z zerwaniem tego (przeprawa przez ogrodzenie, szczekający pies etc) i nie wiem czy sie opłaca kombinować dla takiej ilości
Pierwsza zupa - po godzinie całkiem przyjemnie, z krótkotrwałymi falami tego czegoś fajnego w opiatach.
Drugie przepłukanie - nogi czuło się, jak po 150 mg kodeiny - lekko ale bez przesady
Druga zupa, z przepłukaniem - po godzinie przymulenie i wzmocnienie uczucia nóg; do ok. 250mg (intuicyjnie, koda zawsze jakoś działa z inną intensywnością)
Po tych 12 odstawionych pojawiła się ogromna senność+ból głowy+jeszcze milsze uczucie w nogach+kilka kilogramów na klatce piersiowej
Więc ogólnie, zamierzam się teraz na 15 maków+kodeina (300 może), bo sama makiwara, jakby nie działa euforycznie, a czuję, że z kodeiną będzie wyjeb w kosmos :)
Ale opiatów nie lubie.
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze
33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.