Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
W każdym razie, nie było żadnych negatywnych efektów, ani podczaj przyjmowania, ani w południe, jak wstałem.
Zastanawiam się cały czas, czy ten mak aby na pewno był dobry - był duży, gładki, miał biały nalot na liściach, płatki ciemnoczerwone, trochę postrzępione. Makówki duże i okrągłe. Zostało go jeszcze w chuj - cała działka jest nimi obrośnięta. A - i co ciekawe, na jednym krzaku było po 20-30 makówek (chyba, że to były 2 krzaki w jednym miejscu, nie obczajałem). Ja obrałem jeden mały i może pół z jakiegoś większego, a jest tam jeszcze z 5 nieruszonych ^^
Hurra, diese Welt geht unter
Bierzemy 10-20 makówek (świeżych albo suszonych),jeżeli mamy możliwosc rozdrabniamy je aleto nie jest konieczne, wkładamy je do garnka i zalewamy taka iloscia wody zeby tylko je przykryło(chodzi oto zeby nie trzeba było potem dużo pić).
Teraz trzeba to zagotować a kiedy bedzie juz wrzało pogotować ~5minut.
Potem odcedzić, ostudzić i wypić.Na poczatku na efekt trzeba poczekać troche dłużej ale za kolejnymi razami zaczyna działac około 5 minut po wypiciu i nie trzeba miec pustego żołądka jak do kodeiny, chociaż lepiej na pusty.
W smaku jest takie sobie ale do wytrzymania.Nie jest gorzka.
Ja kiedys zrobilem zupe z kilkudziesieciu makówek (około 60) i wypilem to z klega na 2 i nic nam sie nie stało złego wiec mysle ze trudno to przedawkować.
Na upartego można tez ugotować liscie maku ale trzeba ich dużo i to jest obrzydliwe pozatym gotuje sie je razem z mszycami itp wiec to dla koneserów;) ale działa.
Ciekawe jest tez to że na makiwarę prawie wogole nie wyrabia się tolerancja (przynajmniej w moim przypadku tak się dzieje)
I sa tez magicy którzy pakuja ta zupe w dupsko bo podobno lepiej działa ale to tez dla koneserów(;
Oczywiscie nie ma mowy zeby podawać to dożylnie lub domięsniowo bo to moze sie bardzo źle skończyć.
Ja bym tak dawkę minimalną ustawiał na około 20, a 30 optymalną, no ale mogę nie mieć racji.
Aha - ja wrzuciłem do gara jeszcze łodyżki, ale chyba na następny raz zrezygnuję - bo się robi strasznie dużo wody do picia, a w nich i tak wiele chyba nie ma (opium stamtąd prawie nie wypływało).
tak naprawde w makówce z której robiles opium dalej jest duzo mleczka tyle ze nie wypływa juz.
najlepiej poproboj z rozna iloscią..
czym pozostawiłem garnek wraz z zawartością do całkowitego ostygnięcia. Po odcedzeniu wyszła mi
szklanka płynu o słomkowej barwie. Czyli wszystko tak jak powinno być...
Moje wątpliwości wzbudził tylko smak, w którym nie dało się wyczuć tej charakterystycznej goryczki :-p
Jednak po niecałej godzinie oczekiwań moje obawy okazały się bezpodstawne i poczułem przyjemne działanie tego
specyfiku :-D
ja znalazłem jeden ogródek gdzie rośnie z 40 maków pełnych, no tylko że trochę zachodu byłoby z zerwaniem tego (przeprawa przez ogrodzenie, szczekający pies etc) i nie wiem czy sie opłaca kombinować dla takiej ilości
Pierwsza zupa - po godzinie całkiem przyjemnie, z krótkotrwałymi falami tego czegoś fajnego w opiatach.
Drugie przepłukanie - nogi czuło się, jak po 150 mg kodeiny - lekko ale bez przesady
Druga zupa, z przepłukaniem - po godzinie przymulenie i wzmocnienie uczucia nóg; do ok. 250mg (intuicyjnie, koda zawsze jakoś działa z inną intensywnością)
Po tych 12 odstawionych pojawiła się ogromna senność+ból głowy+jeszcze milsze uczucie w nogach+kilka kilogramów na klatce piersiowej
Więc ogólnie, zamierzam się teraz na 15 maków+kodeina (300 może), bo sama makiwara, jakby nie działa euforycznie, a czuję, że z kodeiną będzie wyjeb w kosmos :)
Ale opiatów nie lubie.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.