Wszystko o kaktusach - metody przyrządzania, uprawa, odmiany, opisy działania
ODPOWIEDZ
  • 302 / 4 / 0
Post autor: alkocholik »
Grzyby były dla mnie czymś magicznym tego samego oczekuje po Lsd, czy tej meskalinei. Acodin to gówno rozpierdzielajace wątrobę, a faza jest z dupy. Niebezpieczniejszy w senise łatwiej go przedawkować i jest chyba bardziej toksyczny, tak przynajmniej wycztałem z forum.
http://pl.youtube.com/watch?v=KepMuZMiCr8
  • 2244 / 23 / 0
Post autor: borrasca »
Poczytaj jeszcze trochę.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 302 / 4 / 0
Przerobiłem cały wątek i kilka pobocnzych plus inne miejsca w internecie i mam tylko mglisty niewyraźny przepis jak to przyządzić. W przepisach pojawiaja sie sprzecznosci, jedny chca dolewac i uzupelniac wode inni jednorazowa ja wlewaja i czekaja az odparuje.
  • 302 / 4 / 0
Dobra materiał już jest. Szkoda tylko, że nikt niechce pomóc, ale w końcu elitarne forum się zrobiło :\
Jest wiele pytań, brak odpowiedzi, ale co tam przeceiz 55zoli mozna wywalic w bloto od tak, w imie nauki...
  • 462 / 26 / 0
Post autor: humite »
Nie wiem w czym ty masz problem, zrób to na wyczucie, jakiejś wielkiej filozofii w tym nie ma. Ja jeśli mi naprawdę ubywało wody to jej dolewałem, przecież wtedy tylko rozcieńczasz roztwór, który ponownie można odparować do odpowiedniej ilości.
Ja z taką ilością to chyba bym sie nie bawił w gotowanie tylko zmielił na proch i zjadł np w kapsułkach. Gorzej z ilością rzędu 50g.
  • 302 / 4 / 0
Jest wiele głupich pytań np. czy gotować to z pokrywką czy bez. Jaka to ma być woda, czy więcej soku z cytryny bądź mniej nie zepsuje efeltu? Czy lepiej gotować zmielone? ile moze stac to zanim sie to wypije poweidzmy w lodowce, z czym mozna laczyc a z czym lepiej nie. Czy po 12.5g bedzie jazda z 8 godzin? Nigdzie na to odpoweidzi nei znalzalem. Czy lepiej pic po trochu, czy na raz. Niechailbym przez jakis maly szkopol tylko sie porzygac i wywalic 55zl. Dlatego jerstem za zrobieniem FAQ.

EDIT:

Co dizej sie z tymi skórkami, czy sie rozpsuzcza? Czy mozna cos jeszcze z nich zrobic. N o i jak sie ma do tego garnek? Domyje go?

Może dla Was to banały, bo macie juzjakieś doswiadczenie, ale co szkodzi podzielić sienim z innymi?

EDIT 2
Dobra dzióry. Czytam jeszcze raz, zbieram informacje i moze spróbuje zrobić coś na kształt tego FAQ
Ostatnio zmieniony 16 kwietnia 2008 przez alkocholik, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 462 / 26 / 0
Post autor: humite »
Gotuj to na wolnym ogniu, mieszając co jakiś czas. Wg mnie lepiej bez pokrywki, bo nie będzie Ci to wtedy za mocno kipieć, a wody zawsze możesz trochę podlać jak za mocno się wygotuje, nie ma problemu z 12,5g, gorzej jak gotujesz 100g wtedy masz zupę, którą wręcz można przypalić.
Wszystkie przepisy jakie widziałem zawsze mówią o zmielonych skórkach, łatwiej oddają zawartość.

Cytryny, to proponuje dać 2-3 na taką ilość.

Odnośnie picia to sam nie wiem, ja wolę od razu wszystko, bo nie mam sił na sączenie przez pół godziny tego ohydztwa.

Nie spodziewaj się fajerwerków po takiej ilości, ale jakąś namiastkę działania meskaliny pewnie poczujesz, nie znam mocy tego materiału.

Przechowywać za długo tego nie można, to jest kwaśne i może się szybko zepsuć, ale noc w lodówce przestać może spokojnie.

To tyle z mojej strony, nie jestem w tym jakimś specjalistą, ale z drugiej strony strasznie skomplikowane to nie jest, trochę zabawy z tym i tyle. Jednak jeśli ma się ochotę zobaczyć czym jest meskalina to chyba najtańszy sposób, bo syntetyczna to koszt rzędu 300 zł za jednorazową dawkę.
  • 2244 / 23 / 0
Post autor: borrasca »
Lubimy gotować? Ok. Najprostszy sposób to ten, który jest we wklejonym tu cytacie pewnego usera.

Meskalina działa dłużej niż 8 godzin. Mam tu też na myśli samo wejście. Metoda metodą, najistotniejsza jest moc samego materiału roślinnego. Z tą różnie bywa.

Jeśli już będziesz gotował to po całej kulinarnej akcji skórki bądź ich zmielona wersja są do utylizacji. Płyn zawiera to, co ma zawierać lub raczej to, co powinien zawierać. W tym cała sztuka gotowania, hehe.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 302 / 4 / 0
Wielkie dzięki.
Moze moderator mógł by przypiać ten przepis? Za niedługo wezmę sieza gotowanei i dma znć co i jak.
  • 920 / 163 / 0
Post autor: wonszgrzybojad »
alkocholik i jak? zyjesz Ty wogle? czy te skorki Cie zabily?
Uwaga! Użytkownik wonszgrzybojad nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Mikrodawkowanie LSD przegrywa walkę z depresją ze zwykłą kawą?

Przez ostatnią dekadę w Dolinie Krzemowej (ale nie tylko) funkcjonowało przekonanie, że mikrodawkowanie psychodelików to „szwajcarski scyzoryk” dla mózgu – poprawia fokus, libido i leczy depresję. Najnowsze, rygorystyczne badanie kliniczne pokazuje jednak coś zupełnie innego. Pacjenci przyjmujący placebo (w tym przypadku kofeinę) radzili sobie z depresją lepiej niż ci na LSD.

Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.

Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.