@Zdechły Szczurze - ze zdjęć wynika, że odrastają.
Zdechły Szczur pisze: Co się dzieje z kaktusem kiedy się odetnie jego część(w wiadomym celu)? Regeneruje się i odrasta czy zaraz zdycha? Mam na myśli trichocereusy (Peruvianus, Bridgesii, Pachanoi).
no te 3,50zł za 10 nasion ... ]
Za duzo? Za malo?
Ja kupilem po takiej cenie, moze ciut taniej Trichocereus peruvianus jeszcze nie posialem...
zielona pisze: Ja swoje nasiona równiez kupiłam na Allegro od użytkownika "scienski" i wszystko było w jak najlepszym porządku. Właśnie zerknęłam na jego aukcje, obecnie gościu ich nie sprzedaje ale może zastukaj do niego mailem i spytaj czy nie ma jeszcze jakichś nasion. Tak czy inaczej ten pan został przeze mnie sprawdzony i jakby co to można od niego śmiało kupować.
Zawsze to oszczędność czasu,
Wolf coś wspominał że będzie sprzedawał. (Wolf, żyjesz w ogóle ???!!! )
Pozatym wczesną wiosną ceny znacznie wyższe. Na jesień to za lophophorkę cena na allegro była 2,50. zł, a teraz są dużo droższe. Trichocereusów nikt nie sprzedaje bo kaktusiarze biorą to jako podkładki do szczepień ?
Not recommended for consumption with alcoholic beverages.
To ludzie stworzyli sobie boga.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.