Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 626 / 83 / 0
@NTM3689, nie sprawdzałem. Z nebiwololem nie ma za to najmniejszego problemu, propranolol przyjmowany w trakcie działania DXM (skok ciśnienia) podjęzykowo również bez ubocznych utrudnień.
11 czerwca 2026serotoninowy pisze:
Kocham gabajeby i chuj jestem GABA wrakiem, prega 2 dzień wjeżdża wyśmienicie na wyzerowanej tolerce 750mg i z 5 kaw, a teraz chillout wyrwałem 4 żywce na promce, ale bym się napił giebla
  • 260 / 22 / 1
Niestety na ten moment nie mam dostępu do innych leków na nadciśnienie. W takim razie sam sprawdzę to połączenie.
  • 260 / 22 / 1
Ma ktoś pojęcie jak zadziała indapamid jako obniżacz ciśnienia po dexie?
W skutkach ubocznych możemy przeczytać: "różnego rodzaju zaburzenia związane z niedoborami sodu, potasu oraz chloru. Możliwa jest również hiperkalcemia, czyli zbyt wysoki poziom wapnia we krwi, chociaż najczęściej ma ona związek z równoległym przyjmowaniem innych leków zwiększających stężenie wapnia".
Czy może to wejść w jakąś potencjalnie niebezpieczną interakcję z działaniem na nmda?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze

33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.