Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Ostatnie experymenty z MXE utwierdziły mnie w przekonaniu, że to właśnie receptory NMDA (oraz ich desensetyzacja u osób regularnie spożywających DXM) odpowiadają za efekt "Magii DXMu" oraz za jego stopniowy zanik.
Reaktywacja receptorów NMDA
Znani agoniści NMDAr:
- kwas glutaminowy (aminokwas białkowy, silnie excytuje receptor NMDA, duża zawartość w glutaminianie sodu - Maggi, zupy instant)
- kwas asparginowy (aminokwas białkowy, słabo excytuje NMDAr)
- seryna (aminokwas białkowy)
-cykloseryna (antybiotyk)
Najbardziej obiecująca wydaje się silnie dzialająca i wszechobecna w układzie NMDA (60-70% neuronów) glutamina. Tym bardziej, że jak wskazują badania poziom glutaminy jest obniżony u osób chorych na schizofrenię oraz nadużywających PCP (antagonista NMDA)
W najbliższym czasie zakupie i przeprwadze na sobie kuracje L-glu i opisze szerzej ewentualne lub ich brak) efekty.
Allegro - Glutamina, 30 caps, 8,50zł
http://allegro.pl/olimp-l-glutamine-30- ... 07471.html
Lot raz na jakiś czas (nie co pare dni czy co weekend) + do tego dieta wysoko glutamionowa dodatkowo i tylko ciekawe ile jej trzeba bezpośrednio przed zażyciem aby działała należycie... Mi tam DXM jest w sumie obojętny (tzn 2'ie plateau + psycho to coś pieknego), bvardziej zależy mi na stosowaniu tego by rozkręcić tripy po moteoksie
czekamy aż ktoś zrobi kuracje zupką
Ale pamiętam,że już odtańczyłem swój taniec śmierci z diabłem
nasze mózgi są bezpowrotnie antydeiksemowe
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu
Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.