Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2812 / 364 / 0
@krzychv tak nie od wczoraj w oststnich dniach gdzieś ta magia zniknęła mam na myśli wjazd który i tak trwał max 10 sekund i histamina.. oststnio troche kable zaniedbałem i sporo dormicum i.v leciało chyba rekord jakis zrobiłem 100tab dormicum cale opakowanie w 2.5dnia ale do rzeczy u mnie przez zmiany chorobowe mam i tak problem z wkuciem się majka i.v rzadko szła czasami jak mi sie chcę to podaje i.v ale jak wspomniałem dormicum i.v troche kable zajechałem ale kilka dni temu jeszcze jedna tab mst i byl lekki wjzad czy histamina w zależności gdzie podałem ( czy nowa zyla czy w miejsca zajechane w te zajechane nawet wjazdu nie bylo czy histaminy . Nawet jak wspomniałem w poprzednim poście dawki zwiekszylem by zobaczyć czy kwestia tolerki ale zupelnie nic wątpię by tolerka aż tak poleciała bo innego opio nie biorę a majka i.v leci sporadycznie i przed wczoraj nawet 350+ mg i.v polecialo i nic a nic nie poczułem..Także ciul wie co jest .. tolerka nie mogla do góry pójść
  • 3898 / 239 / 13
Ja tylko dodam, ze jak tu padaja ilosci w stylu „200mg per shot” to to jest max 80-100mg;

Wydajnosc tej procedury podgrzewania na łyżce do uzyskania glutka daje straty bardzo duze, z 60% napewno.

Najlepiej to widac porownyjac z majka w ampułkach - sprobujcie podac 6 AMP x 20mg to depresja oddechowa murowana;

Ekstrakcje nalezy robic inaczej (ilosci na 1x lisc 200mg/tab)

1. Zmywasz otoczke woda;
2. Kruszysz na puder
3. Zalewasz (liscia) 50ml etanolu, dodajesz 400mg NaOH, grzejesz i mieszasz to w miseczce z wrzatkiem az zawartosc kieliszka zawrze i napewno rozpusci sie cale NaOH;
4. Odfiltrowujesz osad, przemywasz osad czystym etanolem, zostawiasz etanol i na talerzyku odparowujesz.

W ten sposob otrzymujemy ok 85% czysta morfine freebase bez tego pęczniejącego dodatku.

Potem mozna to pukać z kwaskiem jakims albo witamina C;

WAZNE

Jezeli pukacie 1 tab na raz normalnie, to przy otrzymanym ta metoda freebase nie przekraczajcie 110mg
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 2812 / 364 / 0
@Parathormon to masz racje .. pamietam jak miałem ampółki morfiny gdzie 1amp to 20mg/1ml waląc 2-3ampy i.v czulem to bardziej niż 1/1.5 tab . .Więc przyznam racje ze z 1tab mst max wyciąga się 80-100mg ..
  • 832 / 199 / 0
Ogólnie rzadko biorę majkę w większej ilości i tak. Ta większa ilość to są te 2g z 10 tabletek. Najczęściej odkupuję pojedyncze sztuki. I ogólnie zjadając owe 10 tabs w przybliżeniu w 6 dni źrenicom tak odjebało. Byłem praktycznie ślepy. Tylko przybliżając tekst na jakieś 20cm do oczu byłem w stanie to przeczytać. Że nie wspomnę o przeczytaniu wysoko przyklejonych tablic autobusowych. :(
  • 2116 / 630 / 0
@DobryWujas norma, źrenice mają problem z akomodacją. Ale moment, moment. ZJADAJĄC? Ło panie, ja kilka razy próbowałam brać jak ulotka pisze, parę razy bez otoczki + rozgniatając i cyk do żołądka, ale (nie)stety ja już ponad tym progiem permatolerki. Zjedzone 10 tabs przy bioavce, niech będzie już, 15% z 2g to nie aż tak dużo*.

Natomiast co do oczu - zejdzie, spokojnie. Przy wieloletnich ciągach to faktycznie problem na długo, ale tutaj szybko wrócisz do normy. Ja z kolei musiałam oddalać, a patrząc na źródła światła w nocy wszystko zostawiało takie powidoki, rozmazania. ;)

* względnie, sugeruję się średnią tolerą w temacie.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 832 / 199 / 0
@Jamedris

Wiki podaje wchłanialność minimalną jako 30% aż do 70%. Która wzrasta wraz z używaniem. Ale myślę, że faktycznie coś koło 35-40% mogło się to kręcić. Zdarzało mi się przyjemnie noddować, parę razy prawie porzygać. Nie ma to jak opiaty! A wysrać się jeszcze nie wysrałem.
Powód braku strzelania? Nie że jestem taki grzeczny. Raczej nie mam takiej możliwości. Zarżnąłem sobie żyłę na zgięciu łokciowym na lewym przedramieniu notorycznymi strzałami opio/stimy. A jak już zacząłem stimy to strzelałem co 30min, 1h strzał. I mimo że wygląda naprawdę ładnie to jest twarda że przebiłbym się może 0.8 dopiero. A i tak żyła wiecznie sucha. Te może nic tam nie płynie?
A z prawym zgięciem to chujowo mi się kiedyś ropień zagoił, centralnie na środku mam bliznę, nad żyłą. Chyba los nie chce żebym ćpał. To i nie ćpam. W sensie igły odpuściłem.
Nieukrywajmy nie ma się czym chwalić, bo sam na własne życzenie zostawiłem sobie jedną rezerwową żyłę wrazie jakbym się zabić albo coś chciał xD. Ale nie jeden kompetentny głupotę w życiu swoim odjebał.
Polecam oxy ugółem, a w mixie z Majką i Midasem to dopiero robi robotę.

Pozdrawiam, Wuj
  • 218 / 68 / 0
@DobryWujas jest jeszcze i.m. - przerobilam ostatnio dwie paczki Vendala i nic mi nie jest %-D A jak się cykasz to można zawsze doczyścić metodą Parathormona.
Nie ma wjazdu co prawda, ale skoro biodostępność 99-100%…. :3
lol [*]
  • 832 / 199 / 0
Ja nigdy jeszcze na tego Vendala nie trafiłem. Zawsze mst, mst, mst... na razie to pierdole te mocne opio. W ogóle trochę się nawet od kody odtruwam i walę co dwa dni. Dobrze byłoby zrobić z tydzień przerwy żeby coś tolerancja spadła bo to już średnio opłacalne jest wcinać na przeciętną fazę 300-350mg. Nie wyobrażam sobie wpierdalać po 2g czy nawet 1g. Ile to zachodu, pieniędzy.
Co do wjazdu to pełnoprawnego napewno nie ma. Ale ja prywatnie rozróżniam sobie 'wjazd' jako początek działania. Moim tokiem rozumienia wjazdu nie mają tylko benzo oralnie czasami alkohol, raczej substancje odhamowujące.

@ErenKruger
  • 218 / 68 / 0
@DobryWujas no miałam na myśli zmasowany atak histaminy i szpilki. Kiedyś chyba to „kop” siem nazywało. Nie wiem, nie kręce się w srodowisku. Ale rozumiem rozroznienie - bo też za „wjazd” uwazam poczatek dzialania. W koncu mowi/mowilo sie „weszlo”, „siadlo” itp.

A sam Vendal w miarę tani - 250 żetonow z orzelkiem + wykup w aptece 111zl = 360zl za 30tab 200mg. Wychodzi chyba tanij niz MSTki. .

TO NIE JEST PROBA HANDLU DO JASNEJ CHOLERY

A no na czarnym lataja MST tak jak przy oxach wszyscy znaja tylko continy bo sa jebanymi n00bami a nie 1337

A tydzien/dwa przerwy jest do zrobienia - pregabalin i da sie zyc. Do wyrwania za free na NiŚoZ + wykup z 20zł
Byleby nie zaczac podchodzic do niej po cpunsku - ale to juz nie w tym watku hehe

Powodzenia i wytrwalosci w takim razie, TATTAKE, SASAGEYO
lol [*]
  • 605 / 109 / 0
Nie miałem nigdy w ekwipunku vendali, ale chętnie spróbowałbym majki właśnie bez tych całych szpileczek. Doprowadza mnie to do stanow lękowych i takiego ogólnego lęku, przez co nie czuje się spokojnie, wręcz przeciwnie, a od opio oczekuje Świętego spokoju. Pozdro
:tabletki:
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.