Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 57 / 16 / 0
@WrakCzlowieka dziwne bo na mnie i na moich znajomych mocniej dzialaja wieczoren strzaly
@drybler wszystko zalezy od formy podania. jak iv to 25-50mg na pierwszy raz bedzie okej, jak po to 100mg.
  • 182 / 34 / 0
@radekpies 100 mg polecasz p. o nawet dla człowieka bez żadnego doświadczenia z benzo ?
  • 8103 / 907 / 0
29 kwietnia 2019radekpies pisze:
@drybler wszystko zalezy od formy podania. jak iv to 25-50mg na pierwszy raz bedzie okej, jak po to 100mg
Co ty pitolisz :cojest: 100 mg na pierwszy raz ?! Fakt, ze p.o. ale ja jak zjadłem 20 mg to miałem ładnie.Nie polecaj takich dawek bo ktoś się zastosuje i może skończyć się to fatalnie.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 182 / 34 / 0
@drybler Jak masz 200 continusa , to na pierwszy raz podziel sobie tabse na 10 części jak do i .v i to będzie w sam raz, jak p . o to ćwiartka lub 1/8 wystarczy abyś się ujebał, zawsze można dorzucić jak będziesz się czuł dobrze - @UJebany prawda
  • 57 / 16 / 0
@UJebany to chyba sobie kolego zloty wkrecales faze
no nikt mi kurwa nie powie ze nawet bez tolerancji po zjedzeniu 20mg mst mozna cos poczuc
  • 48 / 5 / 0
Wątpię, żeby 20 mg dojapnie jakkolwiek robiło. Mój absolutnie pierwszy kontakt z opiatami to było 20 mg iv. w szpitalu, od tylu chyba zaczyna się dawkowanie w lecznictwie zamkniętym. Z racji tego, że była to ampułka dożylnie, więc bez strat, to taka dawka wystarczyła by było ciepło, ale ujebanie to też nie było. Wydaje mi się, że nawet i 2x tyle można by świeżakowi podać.

Podobnie mnie zrobiło 120 mg kodeiny gdy brałem ją po raz pierwszy.

Ujebany często pisze o noddowaniu po minimalnych ilościach - gdzieś pisał o noddach po 20 mg morfiny, gdzie indziej po 100 mg kodeiny. Może i jakoś go to robi, ale przysypia raczej od zagryzania tego klonami i lorkiem naraz.
  • 1628 / 196 / 0
Info sprzed tygodnia - opiatowy prawiczek nic nie czuł po 20mg. Natomiast dwa dni później poczuł przeokrutne zatwardzenie. :korposzczur:
  • 468 / 98 / 0
Ja na pierwszy raz brałam 10mg iv (pół ampułki), nie miałam żadnej tolerancji i było pięknie, prawodpodobnie najpiękniejsza faza opiatowa jakiej kiedykolwiek doświadczyłam.

Za to dwa dni później wzięłam już 30mg i czułam objawy przedawkowania. Okropnie, okropnie nieprzyjemne.

Wydaje mi się, że dużo zależy od masy ciała, ale 100mg p.o. na pierwszy raz to głupota. Nie wiadomo jaka będzie biodostępność.

Ps. Ile potrzeba czasu, żeby całkowicie wyzerować tolerancję? Da się poczuć drugi "pierwszy raz iv"? Tak mi teraz przyszło do głowy... Ktoś wie?
If I could be free from the sinner in me
  • 1008 / 203 / 2
U mnie wystarczyły 2 miesiące, żeby wyzerować tolerkę i 25mg iv robiło mnie tak samo jak na początku.
Uwaga! Użytkownik eth0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1916 / 335 / 2
Macie rację z tym, ze UJebanego robią dawki typu niecała paczka thiocodinu czy jedna piąta MST setki bo bierze do tego benzo. Nie ma łatwiejszej drogi do noddingu niż mix właśnie z benzo. Oczywiście, bezpieczne też to nie jest, dlatego trzeba znać swoje możliwości zarówno w zakresie opiowractwa jak i benzowania. Z drugiej strony, niektórzy też są nadwrażliwi w jakiś sposób, histamina też swoje robi, dlatego mimo wszystko zawsze lepiej doradzić mniej niż więcej. Wtedy bezpiecznie dobiera się dawkę pod siebie, zwiększając ją.

Aż mi się przypomniało, obiło mi się o uszy jak pewna znajoma niedawno przedawkowała majkę właśnie przez miks z benzo.
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.