Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 75 / 1 / 0
01 maja 2017DarkRose pisze:
Szczerze, to przy Twojej tolerce, to musisz chyba prawie cały albo nawet cały ten blister zapodać doodbytniczo. Wg mnie się nie opłaca. Lepiej się wymień za oxy czy coś takiego, co dobrze się wchłania doustnie.
Ewentualnie wal i.v. Ale tego nie polecam.

ok, dzięki bardzo za konkretną odpowiedź!!
Może bym się i wymienił, ale nie ma na to czasu, bo mam ciśnienie, a nic innego bardzo nie mam!!, tak że odpada.
Wezmę to co mam, może chociaż placebo coś tam zadziała!!
Pozdrawiam!!
  • 2 / / 0
Ja mam właściwie całkiem podobne pytanie, generalnie chodzi o dawkę MST Continus czy Servadolu ile tego jeść? Doświadczenie z opiatami żadne ze wszystkim innym całkiem spore i zdaję się że nie dużo mi trzeba. Warze 64kg generalnie zależy mi ie tyle co na samym haju co na samym mocnym znieczuleniu. Tatuowanie brzucha nie należy do najprzyjemniejszych.
  • 879 / 189 / 5
heroina znieczula znacznie mocniej. Ja ważąc 50 kilka kg zaczynałam od dawki 25mg majki iv. Doustnie starczy Ci pewnie ze 100mg ale nie liczyłabym na znieczulenie typu "idę sprzedać nerkę". Jak chcesz się tatuować to polecam maść EMLA, znieczuli Cię miejscowo znacznie lepiej jak strzał, miałam po niej zabieg chirurgiczny i nic nie czułam. Kwestia kilkunastu złotych.
Masz problem z wypadaniem z żyły? Spróbuj podczas iniekcji patrzeć na igłę, nie na tłoczek.
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
  • 445 / 18 / 0
Chciałbym się podzielić opinią ze swojej pierwszej próby z majką i.v.Oprócz wjazdu i tego chwilowego cieżkiego oddechu zupełnie sie nie zachwyciłem.koda działa równie dobrze,a może nawet lepiej,mam wrażenie,że lepiej grzeje,a majka jest bardziej subtelna w działaniu.
"Świat który stworzyłem był kaleki.Chciałem bólu prawdy"
Mikołaj Jaska
  • 300 / 7 / 0
Miał ktoś z was kiedyś do czynienie z amitryptyliną połączoną z morfiną? Niby ma "wzmacniać" działanie opio. A w rzeczywistości jak to jest? Ogólnie dostałem morfę na chroniczne bóle ale mi się wydaje, że ma bóle neuropatyczne ze względu na uszkodzone nerwy obwodowe. Za kilka dni mam termin u terapeuty i chcę spróbować od niego coś wyciągnąć (oczywiście nie bezno bo to rak xD)
  • 12 / / 0
10 kwietnia 2017Machro pisze:
Znajomy znajomego podobno ma kilkanaście tabletek MST continus 200mg.

Oral nie wchodzi w grę bo szkoda, sniff to chyba też marnotractwo - a jak z p.r?

I.V i I.M odpadają.
Walilem przez rok w nos, najlepiej wchodzi (dostepnosc) oprocz i.v. Jak nei chcvesz IV najlepiej jest w nos.Dolej pozniej zaciagnij pare kropel wody, zeby nei zaschlo to zeby mialo sie jak wchlonac sluzowkami.

scalono - polymerase
06 maja 2017SlawomirAnonim pisze:
Chciałbym się podzielić opinią ze swojej pierwszej próby z majką i.v.Oprócz wjazdu i tego chwilowego cieżkiego oddechu zupełnie sie nie zachwyciłem.koda działa równie dobrze,a może nawet lepiej,mam wrażenie,że lepiej grzeje,a majka jest bardziej subtelna w działaniu.
Na poczatku tez mi sie nie podobala, a jak wzialem wiecej "szpilki i gorac" mi sie nei podobal zupelnie, teraz jest to tym czego czlowiek pragnie...taki resecik po ciezkim dniu, takie cos robi z Twoim cialem jak nic innego.
  • 2916 / 242 / 0
08 maja 2017Pider pisze:
Miał ktoś z was kiedyś do czynienie z amitryptyliną połączoną z morfiną? Niby ma "wzmacniać" działanie opio. A w rzeczywistości jak to jest?
W rzeczywistości jedna osoba stwierdziła po 25mg amitryptyliny oraz swojej standardowej dawce majki "jeszcze nigdy się tak potężnie nie ugrzałem". Mnie za to przez jakiś czas służyła do wzmacniania kodeiny - nie był to poziom difki, ale powiedzmy że 60% jej mocy podbijającej. Czyli całkiem nieźle.

Mam dość nietypowe pytanie :gun: Czy grzejąc łychę można skorzystać z opalarki ? Podlinkowałem do modelu jaki posiadam, szybko się wszystko rozpuszcza, nic nie bryzga i zapalniczki dłużej żyją :-) Tylko czy temperatura 600st C (skruszony MST200 rozpuszcza się w 30-60 sekund ogrzewania i mieszania) nie zaszkodzi cząsteczce morfiny ?
Dawny nick: tur3k
  • 906 / 74 / 19
06 maja 2017SlawomirAnonim pisze:
Na początku też tak miałam. Dopiero lekkie uzależnienie = euforia. ;)
Is it time for your medication, Mr. Brown?
  • 361 / 41 / 0
18 maja 2017tur3k pisze:
Mam dość nietypowe pytanie :gun: Czy grzejąc łychę można skorzystać z opalarki ? Podlinkowałem do modelu jaki posiadam, szybko się wszystko rozpuszcza, nic nie bryzga i zapalniczki dłużej żyją :-) Tylko czy temperatura 600st C (skruszony MST200 rozpuszcza się w 30-60 sekund ogrzewania i mieszania) nie zaszkodzi cząsteczce morfiny ?
morfina nie rozkłada się pod wpływem temperatury.
  • 171 / 10 / 0
Szybkie pytanie, jaki kolor maja tabletki MST 100?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.