Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 623 / 46 / 13
O nie piłem tego jak spotkam to wezmę. Propsuje Rompera ustrzeliłem ostatnio litra, albo półtorej w plastikowej butelce. Inne penerskie browary, które zasługują na uwagę to z pewnością Harde i Halne %-D . Jeśli mnie pamięć nie myli to są to polskie wyroby. Bądźmy patriotami i pijmy HARDE !

Raz w życiu (miałem 15 lat na usprawiedliwienie) trafiłem na zbyt penerskie piwo, któremu nie podołałem. Mowa o Super Mocnym w plastikowej butelce z carefoura. Ziomek (wtedy 14 lat) po kilka browarach i paleniu wziął trzy łyki i pobełtał się natychmiast :kotz: %-D .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
RIP UNCLE HOWIE [*]

---------------------------------> PAJACYK.pl <----------------------------------------------------
  • 658 / 53 / 0
Ja do teraz pamiętam pierwsze penerskie piwo jakie było dane mi pić. Był to "Donner".

9% zdecydowanie wyczuwalne w każdym łyku, a już zdecydowanie chuchnięciu konsumenta.

Z tego co googlowalem to piwo jest dostępne nadal w carrefourach.
Są tu jacyś smakosze donnera? %-D
Chaos Aksjologiczny
Materiału zmęczenie, być własnego cienia cieniem
  • 623 / 46 / 13
Stary właśnie przypomniałeś mi pierwsze penerskie piwo, a mianowicie: GÓRSKIE MOCNE %-D
Mój ojciec mimo, że penerem nie jest swego czasu często walił IMPERATORY i AMSTERDAMY %-D . Moc prawie jak wino :gun: .
Pamiętam, że za małolata waliłem jeszcze Kozackie Mocne i propsowałem.
W sumie nie wiem czy zaliczyć do penerskich, ale z całego serca nienawidzę Tatry Mocnej.

BTW zajebisty wątek jak ja mogłem zobaczyć go dopiero teraz :nuts: .
RIP UNCLE HOWIE [*]

---------------------------------> PAJACYK.pl <----------------------------------------------------
  • 105 / 4 / 0
tanie piwa są zajebiste
mają w sobie coś takiego, że wolę pić penera od koncernowych
wykluczam przy tym sterny będące nie do zaakceptowania
przesiadłem się na rompera strong ostatnimi dniami
w smaku lepszy moim zdaniem od żubra czy tyskiego
(odnoszę się do puszkowego, w plastiku nie piłem jeszcze)
fajna czarna penerska pucha + sympatyczna cena 1,89 zł

do przetestowania zostały mi jeszcze co najmniej
harde i halne :diabolic:
Uwaga! Użytkownik weedkend jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3497 / 742 / 9
Sympatyczna cena. %-D Bieda kieszeń friendly.
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 98 / 13 / 0
Dobra kurwa, przyznać się beje, kto nie próbował? Ja pierdolę, gdyby woltaż był wyższy, to Stern byłby przy tym jak grey goose przy krajowej. Creme de la creme penerskich lubrykantów wątrobowych.
skurwysyny, robione chujem z plasteliny
  • 1893 / 182 / 0
Dlaczego nie lubię upijać się piwem?
Otóż panowie, nie jest to kwestia smaku a zagadnienie gastrologiczne.
O ile jeszcze Halne lub Jabłonowo ujdzie (bo i smak, i cena przystępne) to nie ma mowy abym wmuszał w siebie liche konkokcje typu Sarmackie Mocne bądź Argus. Bełch rozdęty momentalnie, męczę taki nędzny sikacz czasami pół godziny a profit z tego żaden, chyba że dla podłych rozlewców tych niedorzeczności które niby za piwo mają uchodzić.
Dla porównania - nalewka średnioprocentowa z dolnej półki, kultowy Agropol, pęka w niecałe pół minuty, podobnie jak casualowy napój alkoholizowany "Barmańska" - nie mylić z wódką, bo któraż ma zaledwie 21% i zawiera siarczyny? (polecam śliwkową) a stan który osiągam dzięki tym trunkom to swoisty body high/alko-dharana i żadnych dolegliwości żołądkowych, nijak ma się do niej próba wyzerowania na szybko ww. "piw" - mordęga.
Ale dość offtopu, generalnie jeżeli już piwo to jakiś porter, pszeniczny Paulaner lub Reissdorf Koelsch.
Za gówniarza upijaliśmy się czarnym Dortmunderem Strong, to była potęga...
  • 105 / 4 / 0
obecnie degustuję harde mocne piwo :-)
w cenie 2,30 zł otrzymujemy 7,2% w "tradycyjnej recepturze"
nawiązanie do tradycji przekona każdego penera
jest to w sumie lepsza alternatywa rompera- acz droższa
z drugiej strony mamy w niej większy voltarz
ogólnie polecam
podobnie jak romper- fajna czarna pucha
z czerwonym paskiem na górze, ostrzegającym każdego penera
o nietuzinkowej mocy trunku.
w języku angielskim: strong beer 7,2% :finger:
Uwaga! Użytkownik weedkend jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 330 / 19 / 0
Kto nie zaznal pracy fizucznej, ten nie zna ambrozjii ktora kryje sie pod ta etylieta:

[ external image ]

Pracowalem w roznych zakalach w kraju, jednak to jest mianownikiem wspolnym, jak pijesz to twoj wybor jakie browce preferujesz, ale jak jestes czestowany Specjalem i odmawiasz - to na 85% strzelasz z dupy. Kierownik tez to wie ;]
Skutecznie udaje ze problem uzaleznienia mnie nie dotyczy od ~2006
  • 221 / 19 / 0
10 marca 2017novaQ pisze:

Pracowalem w roznych zakalach w kraju, jednak to jest mianownikiem wspolnym, jak pijesz to twoj wybor jakie browce preferujesz, ale jak jestes czestowany Specjalem i odmawiasz - to na 85% strzelasz z dupy. Kierownik tez to wie ;]
to takie cos jak chlanie w pracy jest jeszcze praktykowane ? :scared: gdzie Ty chlopie mieszkasz, w Zachujni jakiejs pod ruska granica ? :-D
Uwaga! Użytkownik wariatka12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.