Ja mam to szczęście, że w UK dobrego cydera idzie trafić w marketach typu lidl, tesko, "ciapakach" (polish shop).
Kolejny mętny cud od Westonsa. Idealnie nasycony, bardzo smaczny, dostępny również w 2l baniaczkach.
[ external image ]
Przepis - http://pokazywarka.pl/jhq7q6/
Robiłem najpierw według tego, a ostatnio ze świeżego soku wyciśniętego poprzez prasowanie jabłek z sadu i w obu przypadkach efekt przerósł oczekiwania smakowe :D
Cidre de Normandie - w Kauflandzie (bardzo małe miasto) 0,75 za 15 zł 4,5% - przeciętny.
Cydr Lubelski - w Almie w Olimpie (Lublin), (0,75) jeszcze nie próbowałem - za dyszkę.
Jakiś inny aple :) za 7 duża butla, 4 za o,4 - zarówno Alma jak i Żabka oraz jedna z Lubelskich knajp (tam z 9zł).
Pozdro.
pomidorek pisze:Polecam zrobić cydr samemu, smak nieporównywalnie lepszy do wielu "sklepowych", nie mówiąc już o tej ohydnej brei jaką jest somersby :>
Przepis - http://pokazywarka.pl/jhq7q6/
Robiłem najpierw według tego, a ostatnio ze świeżego soku wyciśniętego poprzez prasowanie jabłek z sadu i w obu przypadkach efekt przerósł oczekiwania smakowe :D
Dość sceptycznie podchodziłem do tego napoju ale okazało się, że wpada mi w gardło z impetem wgłąb i nie chce przestać :D Zajebiście mi smakuje.
Lecz odwiedziłem parę sklepów i znalazłem tylko takie marki:
Cydr Lubelski Jabłko
Cydr Lubelski Jabłko w miodzie (faworyt!!!)
Cydr 7 Sadów (dobry ale droższy i chyba nie wart tych pieniędzy)
Cydr Joker (najdroższy i najgorszy)
Widział ktoś w Krakowie jakieś sklepy z większym wyborem?
Dzięki i pozdro ;)
Widzenie zbyt wielu jest wyczerpujące.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty
Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.
Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca
Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie
Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.