Jeśli napisałem post dłuższy niż 2 zdania to znaczy że byłem najebany i nie traktuj go poważnie.
jesli chodzi o illegal alko, mam kilk dojsc w roznych cenach: 8 zl - najdrozsze i tak sie zlozylo ze najgorsze w smaku, cholera wie z czego oni robią ten alkohol, z benzyny?? :scared:
Nastepne dojscie to zamozni panstwo w podeszlym wieku ktorzy sprzedaja ów specyfik po 6zł/0,5 litra, i maja nawet wybór smakowy: cytrynowy, wisniowy, jablko-mieta, czysta.
Ostatnie najtansze dojscie, to poprostu czysty spirytus, dobrej jakosci z ukrainy w cenie 1litr-20 zł, z litra robie 4-5 butelek 0,5 i mam na zapas :)
piwo i to zloty bazant,radegest nietam jakies pomyje 1,5-2zl
1l rumu 80% 18-20zl
ceny ze sie wracac nie chce
no i ten jezyk,idzie ze wszystkiego jebac
illegal alko to powszechne zjawisko, wrecz juz niezla konkurencja dla sklepowych trunkow
ja generalnie stawiam na tradycje, i wspieram babilon kupujac w sklepach, choc nieraz zdarza sie a to czysty spirol, a to jakas majonke przez czarny rynek zalatwic ...
z reguly niestety widac roznice jakosciowo w smaku, ale w efekcie koncowym nie widac roznicy, wiec to cos jak dosia - skoro nie widac roznicy to po co przeplacac ;D
cenowo bywa roznie, np od pewnego poczciwego wiesniaka z klasy - litr spirytusu 15, 20 zl, polowka dobrej majonki, tudziez kukulowki, miodowki, ajsowki i reszty scierwa za 10 zl, ale czasem jak ma lepszy dzien to da 0,7 w tej cenie
jak u paranoia, tak i u mnie narazie obylo sie bez powazniejszych konsekwencji zdrowotnych
Wole kupić w sklepie i mieć pewność co do tego co pije.
Ceny:
1 litr spirytusu 15 zł
0,5 lita spirytusu - 10 zł
Nie spotkałem sie aby ktoś sprzedawał, chociaż jak byś na upartego chciał kupić to pewnie byś znalazł jakieś źródło.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania
Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.