Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Jak już nie wytrzymasz to kup oryginalną recepte, chodzą po 15 zł. kiedyś, dawno temu kupiłem na wd opiatowe.
Ja dostawałem od lekarza przez pierwszy tydzień relanium 4 x 5mg / db, drugi tydzień nic, potem 3 tygodnie znowu relanium, a teraz biorę Cloranxen, benzodiazepina o dłuższym okresie półtrwania i powoli schodze z benzo, brałem 3 dziennie przez 2 tygodnie, teraz przez tydzień 2, przez następny po 1jednej i koniec z tym. Chce być czysty.
Następnie jakiś dobry antydepresant, terapie i wierzę, że jakoś to będzie...
MUSI
Tez czasem tak mialem jak cos mialem zrobic na nastepny dzien od rana i za duzo o tym myslalem.
A jak bierzesz co dzien, to uwazaj bo jak tak bedziesz ze 4 tygodnie bral to pozniej mozesz miec trudno zeby sie odzwyczaic i bedziesz taki nerwowy na co dzien.
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony
Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.