Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
A tak ogólnie, to albo ja mam talent gadania z lekarzami, albo wy macie talent do nie-dostawania benzo
Jak jeszcze miałem 17 lat to bez problemu dostawałem od rodzinnego rolki, lorki, esta, od jednej psychiatry zomireny i afobamy, od drugiej psychiatry klonazepam 2mg, a dzisiaj jeszcze dostałem midazolam od rodzinnego po prostu pytając czy mi przepisze. Co ciekawe, klonazepam dostaje na lęki. Z tego powodu, że ta psychiatra leczyła w UK a tam klony stosują na stany lękowe/ataki paniki, nasennie, uspokajająco itp, nie to co w polsce, że tylko na padaczke i schodzenie z alkoholu.
W ogóle, w wielu krajach klony stosują tak jak u nas relanium. Muszę przyznać, że Polska (niestety, dla niektórych :p) jednak jest bardziej zaznajomiona z tematem niż USA, UK itp. u nas uważa się, że klony mają zbyt duży potencjał rekreacyjny żeby stosować go na takie zaburzenia psychiczne.
06 stycznia 2025mmchan pisze: czy to naprawdę tak diabolicznie gorsza substancja od kindercpuńskich barsów?
To raczej kwestia jakichś uprzedzeń niekoniecznie opartych racjonalnie na ocenie ryzyka.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków
Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.
Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"
Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.