Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1680 / 270 / 0
Słuchajcie, ćpaki. Ja - jak pewnie wiecie - jestem opio addict. Oczywiście benzosy są mi nie obce, ale kto bierze opiaty, ten wie, że stanowią one jedynie dodatek i wystarczą małe dawki takie jak ampułka relanium lub dwa kloniki. Ale do rzeczy.

Kiedyś miałem tak ze Stilnoxem (zolpidem), że obudziłem się rano i zniknęło 20 tabletek. Wmówiłem sobie - pewnie chciałem się uśpić. Dożylnie, bo wszędzie były strzykawki i filtry po tym gównie. Na dzień dzisiejszy rzuciłem wszelakie opiaty/opioidy i mam się leczyć alprazolamem (mam go od rodzinnego) oraz zolpidemem (również rodzinny). 2 dni temu dostałem 2x30mg Alproxu i 2x30 Nasenu. Standardowo zarzuciłem w dzień 2mg alpry, zolpi zostawiłem sobie na czas przed snem. Obudziłem się i nie było 21mg alprazolamu i 200mg (20 tab!) zolpidemu. O co tu chodzi? Jaki jest mechanizm tego podkradania?

Dodam, że do tej pory mogłem iść spać ze szprycą fenta/majki, alkoholem, spidami, sajko i w ogóle podświadomość nie próbowała mi płatać figli bym sięgnął po te substancje.

PS: tolerkę na benzo mam niską! 3mg alpry + 20mg zolpi mnie usypia, skąd więc durny pomysł by brać ddawki x10?
Wiem, że wielu z was ma podobne atrakcje, ale o co chodzi? :nuts:

PS2: mieszkam sam, krasnoludków tu nie ma.
Największy przegryw na forum
  • 113 / 16 / 0
"To ONI kradną ci benzodiazepiny kiedy śpisz"

Mi 2 tygodnie temu znikneło pół butelki (około 40mg) etizolamu w 2 dni a brałem tylko raz 4mg nasennie.
Sam nie wiem dlaczego tak jest ale jak się bierze mniejszą dawkę da się powstrzymać chęć dorzutki ,najgorzej jak pójdzie pierwsza dorzutka bo niby nie czuć, potem nieświadomka i kolejne dorzutki bez oporu ... budzisz się i pół paczki nie ma.
Raczej szanse że ktoś podbiera nam benzo są małe chyba że ktoś jest także lubujacy się w benzo albo żyjemy z chorym narkofobem ale raczej nikt i tak nie podkrada sam z siebie pół paczki bo przeciez to widać.
Tutaj chyba nie ma żadnego mechanizmu naukowego ani sztuki po prostu urok benzo.
Myślę że o takie coś najłatwiej stosując same benzo ew. z alkoholem bo wtedy jest ta pozorna trzeźwość i poczucie że nie zaszkodzi dorzucić a np. opio same w sobie dają satysfakcję podbite małą dawką benzo i wtedy już sie nie chce dorzucać większych dawek tak bardzo jak same benzo.
"Ten kto staje się potworem zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem"
  • 1957 / 230 / 0
Mi też ktoś podkrada benzodiazepiny i pamięć.
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1345 / 147 / 8
bo jak już weźmiesz to lecisz, jak z alko, zawsze mało.
dążysz do jeszcze większego ujebania niż dają Ci mniejsze dawki.
benzo tak właśnie wciąga zawodników, im zawsze mało wyników!
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 205 / 8 / 0
ja takich akcji doświadczałem wyłącznie po klonazepamie/zolamie, opie unikaj tych dwóch szerokim łukiem.
  • 5908 / 1221 / 43
Typowe działanie benzo. Specyficzne i zabawne. Po prostu tracisz kontrolę nad sobą. Lubię to, i mi też znikają. Dlatego nie zabieram całego listka ze sobą. Góra dwa klony, co jest, czyje to spodnie.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1709 / 11 / 0
sprawdzone_info pisze:
(...)
Winą na 100% jest tutaj Zolpidem, poczytaj o nim.
  • 3244 / 555 / 0
Odświeżam temat bo sprawa jest poważna, ostatnio ktoś albo coś mi zajebał 16mg etizolamu.
Myślę pal licho bo i tak było lipne, wczoraj natomiast sprawa nabrała poważniejszego rozmiaru bo zniknął calutki listek Xanaxu. Planowałem go nazajutrz odbić koledze i gdy przyszło co do czego to wyszedłem na idiote. Nie wiem czy sprawe zgłaszać na policję bo ewidentnie po naszym kraju dryfuje zorganiznowana szajka podpieprzająca cukiery a sam ich przecież nie złapię i nie podaruję. No nie podaruję :nuts:
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 1974 / 528 / 0
TO WROZKA ZEBUSZKA :finger:
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 1141 / 117 / 0
dziś tez miałem z rana respawn typowy dla mixu benzo i alko

dumnym krokiem idę do pokoju babci, gdzie za słownikiem języka polsko-angielskiego (lub angielsko-polskiego, jak kto woli - nie będę nikomu niczego narzucał) wczoraj jeszcze za względnej pamięci schowałem pół blistra Afobamu.

"WSTANE NA KACU TO NA LUZIE, KAC MI NIE GROŹNY".

Niestety, po respawnie gdy pobiegłem do pokoju babci i zajrzałem za słownik zostało zaledwie 1,5 tabletki.
Byłem sam w domu. Ale nie obwiniam żadnych wróżek czy krasnali - za dobrze znam już ten mechanizm.

Nie wiem kuźwa jak sobie z tym poradzić. Help? Umie ktoś help?
Uwaga! Użytkownik Static nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.

Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.