Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Współczuje ci tej sytuacji, bo sam miałem różnie w domu za dzieciaka, chociaż nie za sprawą alkoholu, ani ogólnie żadnych dragów. Jednak tak to jest z tym legalnym narkotykiem, że niejedną rodzinę w Polsce zniszczył. Ale życzę powodzenia w przeprowadzce, żeby się obyło bez żadnych ekscesów. Zawsze możesz pójść na policję, żeby prewencyjnie była przy tym, na pewno nie odmówią, bo w końcu sami nawet kiedyś robili kampanię o przemocy w rodzinie. Jeśli uważasz, że to ostateczność, zawsze możecie poprosić o obecność osoby trzeciej, na przykład kogoś z rodziny, przyjaciół, bo jednak z benzo to jest według mnie trochę ostateczność.
Jeśli powiedziałem herezję dotycząca rozpuszczalności lormetazepamu, to niech mnie ktoś szybko poprawi;) (ale nie wydaje mi się:P).
Gargamel pisze: Albo o czyms nie wiem, albo rzeczywiscie glupoty gadasz (to drugie bardziej prawdopodobne). Jedyne benzo u nas rozpuszczalne w wodzie to z tego co wiem Dormicum i Cloranxen(Tranxene).
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
WildMonkey pisze:Jeśli stary jest alkoholikiem to odradzam podawanie benzo, może mu dojebać, porąbie was i nawet o tym nie będzie pamiętał.
niektorzy pija wlasnie bo sie boja odstawienia ale nie na tym sprawa polega trzeba sobie uswiadomoc w glowie ze jest sie alkoholikiem i jestem hory i alkohol nie jest dla mnie,za 1 razem mu sie nie uda, ale benzo na odstawienie jak najbardziej,najlepiuej pod kontrola lekarza zeby nie zjadl wszystkiegfo
bzdura ja jestem alkoholikiem(nie pijacym) @pol90 skręć Dormicum i dopierdol mu kilka tabsów 14mg, albo klony 30mg i narkoza. (tylko mniej nie próbuj, bo może naodpierdalać, a dawki takie bo bierzesz poprawkę na to, że kawy może nie dopić, cośtam zostanie na ściance itp.)
Jeżeli typ pije, to sobie benzo podbije...
klony najlepiej pokruszyć i dorzucić do czegoś alkoholowego, nie poczuje smaku.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze
33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.