Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
08 stycznia 2019UJebany pisze:Kto szuka ten znajdzie.08 stycznia 2019mmigotka pisze: myślalam, że nie ma jej u mnie w mieście :>![]()
05 września 2018sfiksowany pisze: Tez mialem kiedys czarne gowno
Jak pracowalem na nocki to walilem codziennie przez 4 miesiace fete i pamietam ze po jakims czasie musialem jebnac kreske zeby isc spac
08 stycznia 2019A-CoA pisze:10 grudnia 2018misspill pisze: Nie ma swoistego antidotum, na zmniejszenie objawów psychicznych neuroleptyki, na serducho betablokery (w karecie są zazwyczaj nieostrożni i ładują propranolol, a tego betablokera nie wolno łączyć z amph!). Na pewno kroplówka nie jest złym pomysłem, sól fizjologiczna i elektrolity.
@mmigotka, miłego zatem wpierdalania się w opio. Krzyż na drogę.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
09 stycznia 2019misspill pisze:To nie tylko z hypka, bezpiecznym betablokerem przy amph jest jedynie nebiwolol i będę się upierać, DexPL kiedyś dość wyczerpująco poruszył tę kwestię. Propranolol, bisoprolol czy metoprolol nie zabije Cię na amph, ale naczynia nie odpowiadają dobrze na amph. A amph niech sobie będzie chrzczona nawet atropiną czy strychniną.08 stycznia 2019A-CoA pisze:10 grudnia 2018misspill pisze: Nie ma swoistego antidotum, na zmniejszenie objawów psychicznych neuroleptyki, na serducho betablokery (w karecie są zazwyczaj nieostrożni i ładują propranolol, a tego betablokera nie wolno łączyć z amph!). Na pewno kroplówka nie jest złym pomysłem, sól fizjologiczna i elektrolity.
I pamiętam, że na h właśnie ktoś pisał o tym nebiwololu, bo należy do nowej generacji i wpływa na syntezę NO, ale taki labetalol, jest również antagonistą receptorów alfa, poza tym główne założenie nie wybierania b-blokerów to stymulacja rec alfa, przy jednoczesnym zablokowaniu rozszerzających naczynia rec beta, i prawo franka-starlinga, ALE w praktyce do tego nie dochodzi.
Na farmakologii uczysz się, żeby nie stosować b-blokerów z jakimiś innymi p/nadciśnieniowymi, bo działania niepożądane i interakcje, a w badaniach klinicznych okazuje się, że to połączenie zwiększa przeżywalność i właściwie tylko z b-blokerami jest sens używania tych leków, takich przypadków jest o wiele więcej.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.