Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... Z_etu.html
jeszcze cytaty z naszego forum wzieli. Roni domagaj sie jakichs tantiemow za:
Gazeta.pl:
Inni radzą, jak brać: "Tydzień tramalenia, 5 dni przerwy, tydzień tramalenia, 5 dni przerwy... itd.".
Liczby porażają: w 2004 roku śląski NFZ zrefundował zakup 5986 opakowań tramalu w kroplach, w 2007 - aż 18 900. Prognozy wskazują, że w tym roku będzie to 20 tysięcy.
jeszcze cytaty z naszego forum wzieli. Roni domagaj sie jakichs tantiemow za:
Gazeta.pl:
Inni radzą, jak brać: "Tydzień tramalenia, 5 dni przerwy, tydzień tramalenia, 5 dni przerw
Skręt jak tlen i browarków pare na prześwicie
Kolorowsze staje się szare życie
ale te 20 tys. butelek...
Jebana butla.
@Roni Regan - to ciesz się bo pierwszy skręt jest najlżejszy. Każdy następny będzie coraz gorszy. Teraz już wiesz jakie to uczucie, więc można z czystym sumieniem powiedzieć że wjebałeś się w opiaty. I taka niezbyt optymistyczna perspektywa - do końca życia walka z uzależnieniem :-)
Co do uzależnienia do końca życia, no to większość osób z tego forum ma ten problem. A ja nie jestem czystym typem opiatowca, tylko raczej politoksykomanem. Jednak koda i kratom to moje ulubione dragi.
A co do absty tramalowej, to nie mam zamiaru już kupować butli, tylko czasem mniejsze ilości.
No a teraz czuje wstręt do tramalu(ten smak kropli <_< ) choć za miesiąc-dwa pewnie przejdzie.
Edit :
że wjebałeś się w opiaty.
Romek1982 pisze: Tramal jest słabym opiatem ?? Nie powiedziałbym. Ani się obejrzysz jak będziesz brał po 1000mg i więcej.
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."