Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
1. wenlafaksyna 150mg + 800mg tramadolu w dwóch dawkach podzielonych + 2mg clona, to było moje maximum i nie stało się nic złego. Tramal działał.
2. paroksetyna 20mg + 550mg tramadolu, zaczynając od 400mg potem stopniowo co 10 minut o 50mg więcej + 6mg clona, jedynie rozmycie wzroku nic więcej. Tramal nie działa ze względu na duże zużycie CYP2D6 przez paroksetynę.
Oczywiście nikomu absolutnie nie polecam stosować tramadolu do leków przeciwdepresyjnych. Każdy organizm jest inny.
Co również powinno być oczywiste, warto posiadać depakine lub Clonazepam celem uniknięcia ewentualnej padaczki.
k
Po kilku dniach, na dawce 300mg miałam początki depresji, dołączyłam escitalopram 5mg/dz.
Od czasu dołączenia esci pojawiły się nudności (biorę to po raz pierwszy), żadnych oznak ZS,
nastrój jak po samym 300mg trama, czyli kiepsko.
Dodatkowo od kilku dni mam okropny ból głowy, skronie i czubek głowy, ciśnienie w normie.
Bólu takiego doświadczyłam zjeżdżając z dawki, o ile pamiętam przy 600mg/dz ale minął po kilku dniach,
teraz nie mija.
@swiadome_majaki - bolała cię po tym zestawie głowa?
Cogito ergo sum - Kartezjusz
mimo, że winopocentyna nie jest zaliczana do ssri, to właśnie po jej połaczeniu z Tramalem dostałam padaczki.
Master1 pisze:Jeśli 3 tygodnie temu przyjąłem jednorazowo 150 mg sertraliny to jest choć minimalne zagrożenie dostania zespołu serotoninowego po dawce 400 mg trama? Okres półtrwania serty to niby 3-5 dni, ale wole się upewnić :-D
Just in time to see her smiling back at me
And saying everything's OK
As long as you're inside my blue veins
Your blue veins
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.
Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku
Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata