Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1683 / 126 / 0
kodeina to fajne opio, napewno duzo lepsze od Tramalu
17 sierpnia 2018jezus_chytrus pisze:

Najtrudniejsze logistycznie były dla mnie święta BN / WLK - trzeba było 1 dnia zrobić zapas nawet na 4 dni (co przy tolerancji 1.5 g było prawdziwym wyzwaniem)
boze narodzenie najgorsze, wtedy duzo wolnego i trzeba zapasy robic
ale jak sie jeszcze kasy nie ma to moze kurwica czlowieka trafic
  • 12755 / 2466 / 0
^
I ta "walka z czasem". Oczywiście robienie zapasów odkładałem na ostatnią chwilę, czyli zazwyczaj Wigilię, kiedy apteki są czynne krócej. A często wcześniej trzeba było jeszcze zdobyć hajs. Jak sobie przypomnę te czarne czasy, to aż mnie mdli : /
  • 1916 / 335 / 2
[mention]jezus_chytrus[/mention]

Patrząc na to wszystko z boku, dobrze że nie poszedłeś w mocniejsze opio na ostro, tylko zostałeś na kodeinie.
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12755 / 2466 / 0
^
Gdybym miał dostęp do heroiny (i przełamał opory co do jej brania, co pewnie nie trwałoby długo), najprawdopodobniej umarłbym z przedawkowania. Straconych na kodeinie lat już nie odzyskam, ale cieszę się, że nie muszę grzać do końca życia.
  • 1683 / 126 / 0
[mention]jezus_chytrus[/mention] co cie zmotywowalo do rzucenia kody? nie wiem jak tego dokonales i dzieki czemu z niej wyszedles bo waliles w chuj wielkie dawki, poza tym jak dlugo to trwalo?
  • 12755 / 2466 / 0
Zmęczyłem się : ) Dobrnąłem do momentu, kiedy nie było innego wyjścia.
A w nałogu tkwiłem ok 7 lat.
  • 1916 / 335 / 2
No, jak na apteczną kodeinę to i tak kolosalnie długi wynik. To, że ustawa Cię ominęła to chyba plus, bo teraz wyobraź sobie ile by było biegania po aptekach.
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 17 / 14 / 0
Mi wjebanie zajęło 2 lata i przez ten czas myślałam, że mnie to nie dotyczy. O jak się myliłam.
  • 2429 / 584 / 155
Moim zdaniem opioidów nie da się na dłuższą metę zażywać okazjonalnie. Ani tych najsilniejszych, ani najsłabszych. Prędzej czy później psychika (a w dalszej kolejności i ciało) zacznie się już domagać z powrotem. Opioidy to cholernie zdradliwe substancje.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1683 / 126 / 0
okazjonalnie do pewnego czasu
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.

My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.