Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 24 / / 0
6 Próba 300mg znów poszło i nic ja pierdole :/ jedyne co to zachciało mi się spać
Uwaga! Użytkownik Cpunello93 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 811 / 5 / 6
To sobie odpuść.
Uwaga! Użytkownik szpak123 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4807 / 272 / 0
Po kodzie chce się spać, normalka, nie każdemu pasuje działanie opio, ja czasami się uwalam z nudów i nudzi mi się jeszcze bardziej, odpuść.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 24 / / 0
Eeee widziałem ze koleś tu pisał ze jebło go dopiero za 15 razem jeszcze popróbuje :D Czemu mam odpuszczać xd
Uwaga! Użytkownik Cpunello93 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 811 / 5 / 6
W takim razie zrób z miesiąc przerwy.
Uwaga! Użytkownik szpak123 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 24 / / 0
Dlaczego ? Czemu miałbym nie spróbować choćby i jutro :D ?
  • 4807 / 272 / 0
A co go jebło w tym zamulaczu? Tak bardzo chcesz chodzić półprzytomny i mieć problem z wysraniem się?
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 109 / / 0
czy może uzależnić?

Jeżeli nie odczuwamy w żadnym stopniu działania kody to może wystąpić jedynie uzależnienie fizycznie, co i tak jest mało prawdopodobne ponieważ aby do tego doszło znacznie wcześniej występuje uzależnienie psychiczne, które to właśnie prowadzi do fizycznego.

Psychicznie uzależniamy się od pewnego stanu w jaki wprowadza nas dana substancja/czynność. Więc jeżeli po kodzie nasz organizm/umysł nie topi się w endorfinach to nijak takie uzależnienie nie może wystąpić.

CO do wyrabiania receptorów, przy dobrze funkcjonującym mechanizmie przerabiania kody na morfinę, ta pierwsza przy wczesnych stosowaniach może zadziałać z porównywalna silą do brązu ( na mnie tak działała) Jednak dopiero prawdziwa moc kody poczułem po wcześniejszym zażyciu mocniejszych opiatów.
  • 811 / 5 / 6
Cpunello93 pisze:
Dlaczego ? Czemu miałbym nie spróbować choćby i jutro :D ?
Ponieważ tolerke sobie zrobisz niepotrzebnie, a potem sie dziwisz że nie ma żadnego działania. Tolerancja na kodeine rośnie w chuj szybko. Zrób sobie jakąś przerwe z tydzień albo więcej i wtedy próbuj.
  • 4 / / 0
koda poszła 3 raz w życiu, z tym, że te 3 razy rozłożone zostały na jakieś... 4 lata. Po 15 minutach przypomniałem sobie dlaczego, czuję tylko negatywne wejście, nieogar w głowie, niepokój w klatce i takie nieprzyjemne 'zmęczenie' mięśni. Czy to normalny objaw? 300 po ekstrakcji. Może mj pomoże? ;)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.