Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: AA »
Dokładnie , o nie chodzi no to własnie mi chodziło czy moge extrakcjie wodna.. i orietuje sie ktos wogle jaka ich cena jest bo mozna powiedziec ze mam pare .. yy paczek.
Uwaga! Użytkownik AA nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 18 / / 0
AA pisze:
mam pare .. yy paczek.
chcesz sprzedawać.? hihi jakby co to jestem chętna. ale tak serio w ogóle to mógłbyś rozdać Braciom i Siostrom z forum. %-D
ewentualnie zrób konkurs. %-D

bosh... jebło mnie po całości. :diabolic:
życie, kurwa.
  • 577 / 3 / 0
Dobra, ile można trzymać ten roztwór kodeiny w wodzie z akraktcji antidolu?
Ile można teoretycznie rozpuścić kodeiny w wodzie i czy można odparowywać wodę z roztworu?
Bo tak jakby do piersiuweczki dać stężonej kodeiny to by był niezły myk :cool: %-D
Ewentualnie możnaby jakoś otrzymać kodeinę jako ciało stałe?
Thiocodin można szamać też albo cuś, ale to nie to samo co pochemikować sobie i zrobić sobie swój osobisty napój błogostanowy na każdą okazję ;-)
[b]JEDZ KWAS![/b] - mądrzejszy ani zdrowszy psychicznie nie będziesz, ale i tak ludzi z Ciebie nie będzie (skoro przeglądasz te forum) więc co Ci szkodzi? :)
[b]JEDZ GAŁKĘ![/b] - bo jest tania i dobra X)
[i]Chwała Bogu że się nie ujawnia! Jakbyśmy wtedy mogli filozować?[/i] - Twilight
  • 329 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Guść »
Twilight pisze:
Dobra, ile można trzymać ten roztwór kodeiny w wodzie z akraktcji antidolu?
Różnie. Ja raz trzymałem szczelnie zamknięty w ciemnym, chłodnym miejscu 2 dni i działał. Ale ogólnie bezpieczny próg to 12h.
Twilight pisze:
Ile można teoretycznie rozpuścić kodeiny w wodzie i czy można odparowywać wodę z roztworu?
W chuj. O to się nie martw. Kodeina rozpuszcza się bardzo dobrze. Za to z odparowaniem lipa. Musiałbyś wylać do dużego naczynia (żeby dno miało dużą powierzchnię) i zostawić do odparowania na jakiś czas. Wody podgrzać nie można bo koda się rozpadnie (ktoś pisał że można odparowywać tak nad próżnią, ale to już raczej wyższa sztuka jazdy).
Twilight pisze:
Bo tak jakby do piersiuweczki dać stężonej kodeiny to by był niezły myk ]
No niezły niezły :D
Twilight pisze:
Ewentualnie możnaby jakoś otrzymać kodeinę jako ciało stałe?
Taa... Thiocodin albo Codeinum Phosphoricum (na różową receptę). Ewentualnie odstawienie roztworu Antidolu do odparowania (pytanie czy przez ten czas nie straciłby na mocy).
Twilight pisze:
Thiocodin można szamać też albo cuś, ale to nie to samo co pochemikować sobie i zrobić sobie swój osobisty napój błogostanowy na każdą okazję ;-)
Hehe... też lubię robić ekstrakcję %-D
Excellence.
  • 16 / / 0
Re:
Nieprzeczytany post autor: errornode »
Guść pisze:
W chuj. O to się nie martw. Kodeina rozpuszcza się bardzo dobrze. Za to z odparowaniem lipa. Musiałbyś wylać do dużego naczynia (żeby dno miało dużą powierzchnię) i zostawić do odparowania na jakiś czas. Wody podgrzać nie można bo koda się rozpadnie (ktoś pisał że można odparowywać tak nad próżnią, ale to już raczej wyższa sztuka jazdy).
Jak jest z rozpuszczalnością parasyfu w alkocholu? Metoda coldwater tylko że z alkocholem. Wtedy alkochol można by szybko odparować nawet w niskiej temperaturze. Kodeina wogóle rozpuszcza się w alkocholu? Od dłuższego czasu chodzi mi po głowie otrzymanie sproszkowanej kodeiny :-p
  • 3854 / 316 / 0
Nie wiem, ale otrzymujesz tytuł górnika roku i złotą łopatę, za odkopanie tematu z przed prawie sześciu lat.

[ external image ]
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 168 / / 0
Re: Re:
Nieprzeczytany post autor: Pjess »
Odkopanie to nic w porównaniu do:
errornode pisze:
Jak jest z rozpuszczalnością parasyfu w alkocholu? Metoda coldwater tylko że z alkocholem. Wtedy alkochol można by szybko odparować nawet w niskiej temperaturze. Kodeina wogóle rozpuszcza się w alkocholu? Od dłuższego czasu chodzi mi po głowie otrzymanie sproszkowanej kodeiny :-p
  • 489 / 5 / 0
"According to the US Pharmacopeia, codeine in free base form is freely soluble in ethanol. However, codeine phosphate, common in many formulations including codeine, is only sparingly soluble in ethanol."

Codeinae Phosphas.—Codeine Phosphate. U. S. P.

A salt that is freely soluble in water (1:2.25) and only slightly soluble in alcohol (1:261). It is preferred for hypodermic use.

Codeinae Sulphas.—Codeine Sulphate, U. S. P.

Soluble in water (1:30) and very slightly soluble in alcohol (1:1,035).

W praktyce wygląda to tak:

Codeine phosphate - in water 4g/20mL; in ethanol 30mg/10mL

WNIOSKI: Nie da rady.
dla oszczędności zagaście światło wiekuiste, gdyby miało mi kiedyś zaświecić.
  • 1111 / 17 / 0
kodeina jest słabo rozpuszczalna w alkoholu, ale na szczęście paracetamol rozpuszcza się świetnie, więc życzę miłych sensacji po wypiciu drinka "Apap on the beach".
  • 128 / 6 / 0
w takim razie można zrobić odwrotnie- rozpuścić paracatamol w małej ilośći alkoholu i odfiltrować kodeinę.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.

36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.

Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?

Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.