Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Siema szanowne grono, pytanie mam następujące, koledze użyczyłem troszkę buszka po koleżeńsku, on wrzucił w waporyzator i stwierdził, że to jakiś chemik, maczane, bo on wyczuł nieprzyjemny posmak, poza tym powiedział, że u nas w mieście to wszystko maczane gówno jakieś i chemia, teraz właściwe pytanie. Czy naprawdę ludzie mają interes maczać temat? Byłem przekonany, że to jakaś miejska legenda jest, bo niby jaki ktoś ma biznes, żeby zioło truć jakimś gównem? On jest przewrażliwiony czy ma rację? Jeśli ma rację czy można jakoś to sprawdzić? Dzięki za merytoryczne odpowiedzi
  • 12705 / 2457 / 0
Nie chodzi już o sam czas, który przynajmniej w moim przypadku wynosił 10-12 minut, a nie 2-3, ale też o marniejsze efekty i mniej pary. Używałem tylko vapków x-max, które wśród tej kategorii mają raczej niezłe opinie i porównując do dynavap, to tak - zawracanie d**py.
W DV 15 sekund na podgrzanie, 2 duże chmury i po wszystkim - zakładając pełną ekstrakcję na 1 podgrzaniu.
Do tego jak już w takim elektronicznym zasyfi się komorę, to nie ma możliwości tego doczyścić. Wapek cały czas wali popcornem, bo nie da się zrobić pełnego czyszczenia. Sprzęt na max 2 lata.

Z "maczaną" jeszcze się nie spotkałem, a temat z wielu źródeł. Moim zdaniem urban legend. Chyba, że ktoś opycha jakieś syntetyki jako zioło.
  • 612 / 62 / 0
Już kiedyś pisałem, że Twoje opisy używania jasno wskazywały na uszkodzony sprzęt, mój xmax np. kończy zabawę na dwa-trzy buchy w 2-3 min właśnie. To że tanie elektroniki mają swoje zalety i wady jest oczywiste, tak jak i butanowce, które przez Ciebie są przedstawiane za każdym razem jako jedyne słuszne waporyzatory, a to nie prawda. Każdy ma różne preferencje to raz, a dwa porównywanie jednego modelu vs tanie elektroniki (w domyśle wszystkie) jest bez sensu, wapki są różne, tym bardziej że miałeś pecha trafić na egzemplarze, które nie były w stanie dogrzać normalnie materiału, pamiętam tamte posty. Wyrokowanie że z elektryków to nie waporyzacja tylko zawracanie dupy, szczególnie na takiej podstawie, to jakaś paranoja. Więcej obiektywizmu.
  • 42 / / 0
A zakładając że wcześniej byłem w stanie upizgać sie mocarnie 1 lufką z żabki, raz spróbowałem wiadra - pierwszy i ostatni raz w życiu, to ile wystarczy z wapka ? 0.1 g ? Temp. 210°
  • 2042 / 336 / 0
Jak masz dobry wapek i dobry weed, to 0.1 w zupełności wystarczy
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Mon, 02 Feb 2026 23:47:01 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1770075972'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Zaskakujące dane o alkoholu. Tak wygląda codzienność wielu Polaków

To nie są pojedyncze przypadki ani margines społeczny. Najnowsze badanie pokazuje, jak często Polacy sięgają po alkohol – i dlaczego temat znów wraca do Sejmu.

Fernando i Horacio gotowali "metę", teraz grozi im 20 lat więzienia

Poszukujący pracy obywatele Meksyku trafili, przez Hiszpanię, do gminy Osielsko. Tak brzmiały tłumaczenia zatrzymanych. Teraz w sądzie rozpocznie się proces dwóch obcokrajowców i Marcina P., właściciela posesji, na której działała fabryka metamfetaminy.

Palenie marihuany a zdrowie emocjonalne. Nowe badania dają do myślenia

W przypadku nastolatków palenie marihuany może mieć wpływ na zdrowie emocjonalne i wyniki w nauce – ostrzegają naukowcy na łamach pisma "Pediatrics".