Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 12852 / 2508 / 0
^
Wystarczy pokazać statystyki z innych krajów, gdzie użycie nie tyle wzrosło, co w niektórych przypadkach nawet spadło (po jakimś czasie). Słynna teoria o gateway drug - jedna wielka bzdura wymyślona z braku jakichkolwiek argumentów w USA jeszcze w latach 70. Wtedy nagle zioło stało się tak samo groźne, jak heroina i bardziej groźne, niż kokaina, MDMA...
Nagonka była wynikiem zbyt szerokiego zastosowania konopi jako surowca do produkcji na przykład papieru. Stała się niewygodna więc zlecono badania szkodliwości, które wypadły zupełnie nie tak jak życzyliby sobie tego zleceniodawcy więc postanowiono zrobić zwykłą, kłamliwą propagandę. Te spoty można sobie obejrzeć - przykładowo ludzie po zapaleniu jedzą szklanki, robią orgie w amoku itp.

Wiem o kim piszesz - ten chłop ma wpojoną retorykę prosto z MONAR'u.
  • 56 / 14 / 0
Co u waszych zielarzy :liść: najtansze jest bo u mnie cosma po 30 ziko black r fajnie upierdliwa taka czilująca :korposzczur: teraz probowalem cosma hindu kush z wodospadziku i powiem wam iooioio :pacman: miekki jestem upierdalające w chuj ale ja rok detoxu :patrzy: mialem od jarania a to moje 2 wiadro po roku bez niczego a wczoraj bylo pierwsze z tamtego i to lepiej klepie ten cosma hindu kush i to po 30 zl taniocha polecam :*
  • 1549 / 398 / 13
no u mnie cosma też w przystępnej cenie (coś chyba ok 5ziko drożej jak realizowałem recke) ten rusek i orange cream pop - te akurat palę sobie za dnia bo chociaż hybryda to jednak bardziej sativova,

za to na sen bakerstreet od cantourage no to już indiczy miazgun (tak wiem, że marne 22% i są mocniejsze jak np sourdough ale po cóż śrubować tolerke jak na leczenie mojej bezsennośćci się sprawdza akuratnie) ten jak i inne w podobnej cenie,

niestety generalnie to u mnie w mieście wybór jest bardzo skromny bo poza dojebanie drogim superpharm (>60zl za aurorę pfff bitch please) to niewiele aptek się tym trudni… a zresztą u mnie na rewirach to jest taka świadomość społeczna, że niewielu ludzi w ogóle wie o istnieniu czegoś takiego jak medyczne zielsko

ale w zasadzie to nie mam zastrzeżeń w stosunku cena do jakości (po doliczeniu wizyty/recepty wychodzi i tak taniej niż u dilca) no może poza tym, że sysunie nazbyt wysuszone no ale przecież to też z myślą o vaporyzatorach jest kultywowane więc co się dziwić,
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 534 / 74 / 0
noo ja na gdziepolek nie widze w mojej okolicy cantourage, niebawem zapowiada sie wizyta u magika i chyba wezme ehd i farm gas dla odmiany - te sa po 30-33ziko
  • 1549 / 398 / 13
gdziepolek bywa zawodne bo często nie podają czytelnego nazewnictwa tylko zawartość % THC, na szczęście z budcare jeszcze idzie to rozkodować
  • 2123 / 351 / 0
wczorajCzoug pisze:
no u mnie cosma też w przystępnej cenie (coś chyba ok 5ziko drożej jak realizowałem recke) ten rusek i orange cream pop - te akurat palę sobie za dnia bo chociaż hybryda to jednak bardziej sativova,

za to na sen bakerstreet od cantourage no to już indiczy miazgun (tak wiem, że marne 22% i są mocniejsze jak np sourdough ale po cóż śrubować tolerke jak na leczenie mojej bezsennośćci się sprawdza akuratnie) ten jak i inne w podobnej cenie,

niestety generalnie to u mnie w mieście wybór jest bardzo skromny bo poza dojebanie drogim superpharm (>60zl za aurorę pfff bitch please) to niewiele aptek się tym trudni… a zresztą u mnie na rewirach to jest taka świadomość społeczna, że niewielu ludzi w ogóle wie o istnieniu czegoś takiego jak medyczne zielsko

ale w zasadzie to nie mam zastrzeżeń w stosunku cena do jakości (po doliczeniu wizyty/recepty wychodzi i tak taniej niż u dilca) no może poza tym, że sysunie nazbyt wysuszone no ale przecież to też z myślą o vaporyzatorach jest kultywowane więc co się dziwić,
Nie. Nie ma że "ale" - suchy wiór to zawsze będzie wiór. W dodatku klasa "premium" aka jedna z najdrozszych odmian? Żart i nieporozumienie. Sam też wziałem cantourage 27.5 bodajże i lipa w chuj plus suche. Słabo działa krótko trzyma. Wiecej nie wezme, dobrze ze zrealizowalem tylko 5 g reszte zamienilem na inny susz
like the others before you
one by one we will take you
  • 1549 / 398 / 13
etam wiór od razu, ja nawet miałem ładne jaśniutkie boby i po 2-3g (no przy końcówce wiadomo już mniej spektakularne) choć trochę gąbczaste to gołym okiem można dostrzec trichomy, może jakieś ostatnie sztuki dorwałeś
  • 12852 / 2508 / 0
Wielkość topa zależy głównie od tego, jak robotnik postanowi pociąć pałkę. Tu nie ma żadnej zależności większe topy = lepsze, nawet jeśli wielkość wynika częściowo z genów. Można pociąć główną szychę na małe "orzeszki" albo zostawić niepociętą - będzie działać tak samo.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze

33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.