Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 479 / 72 / 0
@lysy666 ból jak przy poronieniu. Każdy rolnik prędzej czy później to przejdzie.
Ciekawe, że trafiło Ci się ziarno. Aurora, Canopy, Blueberry nie miały.
  • 605 / 156 / 0
@Pingwino
Loteria. Tylko raz mi się trafiło i tylko jedno. Hermy mają zazwyczaj wiele, więc nie wiem co to za akcja. Teraz nie jestem w stanie sobie przypomnieć, czy znalazłem to w topie, czy w paczce.
Blueberry jest od tego samego producenta co wszystko z S-Laba.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 7 / 6 / 0
Produkty z S-Lab to loteria: albo w miarę fajne, lekko wilgotne topy albo przesuszony odpad, którego właściwości są zgoła odmienne od oczekiwanych.

Dzisiaj odebrałem lemon skunk. Pozytywnym zaskoczeniem są dużo większe topy od tych z kwietniowego rzutu. Smak i zapach - cytrusowe pierdolnięcie! W mojej opinii nr 1 na rynku.

Czekam na Aurora Delahaze: połączenie cytrusów i mango, może być nowy kozak :).
  • 1910 / 307 / 0
To blueberry faktycznie mam suche w porównaniu do aurory. Nie jest tak, że dosłownie "kruszy się w palcach" ale jak na wagę odbijam np 0.2 i chcę to rozerwać palcami na pół to ciężko, trochę się rozpada.
Mi to nie przeszkadza, bo i tak mielę palenie i pale w wapo/bongu, ale w sumie suche jest chyba to fakt. Taka aurora ma bardziej żywy kolor i więcej soków.
Ale działanie Blueberry to prawdziwe kocurstwo, 10/10. 0.2g z bonga i na 4-5 h kilka cm ponad chodnikami
10 maja 2023mietowy3 pisze:
O Panie, 30g na najbliższy miesiąc to 1g dziennie, bania nafufana zielonym chrustem.
Na dobrą pizdę potrzebuję 2 x 0.1g medyka z bongo (albo 0.2 na raz ale wolę na 2).
Po pracy załaduję więc sobie to ze dwa razy (wychodzi 0.4) często palę przed pracą (0.2) a w weekendy więcej.
Sumarycznie wychodzi gdzieś 15-20g/miesięcznie wziąłem 30 g ale z zamiarem na 2 mies
Esci raczej nie ma wpływu na działanie mj, chociaż wydaje mi się że zioło kopie nieco mocniej w szczególności jak zapali się rano po zaaplikowaniu escitalopramu.
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 479 / 72 / 0
I to jest piękne w medycznej marihuanie.
@aurora20 uwielbia indici więc kupuje aurore 20 i blueberry.
Ja uwielbiam sativy więc kupuję aurore 22 i canopy growth 8/7
Każdy sobie może wybrać coś pod swój ulubiony profil działania.
  • 12478 / 2425 / 0
Czyli każdy miłośnik konkretnej "rodziny" ma do wyboru 2 odmiany pod warunkiem, że obie są dostępne, a odnośnie dostępności było kilka ostatnich stron wątku.
Raj na ziemi jednym słowem...
  • 479 / 72 / 0
Odmian indica jest więcej. Sativ jest mało. Tak naprawdę jest tylko jedna sativa i jest nią aurora 22. Aurora 8 hybryda z przewaga indica, aurora 20 indica. Canopy 20% indica, red no 2 hybryda, ale mnie usypia po godzinie, canopy 8% hybryda z przewaga sativy.
Slab ma głównie indica odmiany, miała być jakaś od nich sativa, ale nie wiem na czym stanęło.

Nie narzekam, cieszę się, że jest możliwość medycznej marihuany I nie muszę chodzić trzymać rośliny pod jajami. Tylko właśnie problem z dostępnością.
  • 1910 / 307 / 0
Jack Herrer to też sativa. Ja na szczęście ani razu nie miałem problemu z dostępnością od jakiegoś pół roku kiedy raz musiałem czekać bo nie znałem swojej obecnej apteki jeszcze. Nawet na 2 końcu kraju ogarnąłem 15 blueberry
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 5 / 1 / 0
Witam wszystkich pięknie.
Przychodzę z pytaniem- jestem pacjentem MMJ, depresja o przebiegu przewlekłym, zaburzenia koncentracji, neurotyzm. Po wieloletniej batali z psychiatrami i dość szerokim spektrum przetestowanych leków MMJ okazała się przełomowym odkryciem w moim życiu (terapia rozpoczęta w wieku 35- dwa lata temu). Od początku był stosowany ekstrakt olejowy z indica LAConfidential i wspaniale działa z moim przekrojem dolegliwości. Niestety popełniłem dość strategiczny jak się okazuje błąd mianowicie chciałem spróbować satiwa i padło na Red2. Działanie na poziomie fizycznym jest dość zbliżone ale pojawiły się duże uczucia lęku szczególnie w towarzystwie innych osób oraz natłok negatywnych myśli. Dawki które stosuję są bardzo małe- ekwiwalent w kroplach 0.1g suszu dziennie w dwóch porcjach 0.05g rano i popołudniu. Mam już zamówiony nowy specyfik w aptece ale niestety ten nietrafiony sporo mnie kosztował (20g Red2 + ekstrakcja). Czy można go z czymś wymiksować np z jakimś olejem CBD (?) jakimś innym specyfikiem (?) aby ograniczyć wymienione działania nieporządane. Z góry dzięki za pomoc.
  • 93 / 5 / 0
SSRI i benzo a interakcje z marihuaną ?
Połączenie zioła z SSRI nie grozi realnie np. zespołem serotoninowym ?
Albo zioła z benzo wiecznym snem? XD

Zgłosiłem się do kliniki konopnej (nie typu receptomat tylko bardziej 'profesjonalnej'), napisałem w formularzu , że biorę takie i takie leki i mimo to zakwalifikowano mnie do terapii MM i czekam na rozmowę z lekarzem. Prawdopodobnie dostanę receptę.

Zastanawiam się jednak czy branie wortioksetyny 1x 10 mg dziennie + alpry 3x 0,5 mg dziennie nie będzie kolidowało z marihuaną?

Ma ktoś jakieś doświadczenie w temacie połączeń leków z THC / CBD ?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Jak służby rozbiły kokainowy szlak z Kostaryki do Europy?

Międzynarodowa operacja o kryptonimie „Purga-Calipso Guanacaste”, koordynowana w Europie przez Europol i prowadzona równolegle przez kostarykańską Policía de Control de Drogas, hiszpańską Guardia Civil oraz portugalską Polícia Judiciária, zlikwidowała szlak przerzutowy, którym od 2019 roku trafiały do Europy setki kilogramów kokainy ukrytej w mrożonym proszku juki i kontenerach z owocami.

Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.