04 lutego 2021duplo13 pisze: Oj Jezus Jezus przestań być takim naiwniakiem, jakie mld, na kim mamy zarabiać te mld? Na własnych ludziach? Czy myślisz, że legalizując mj w Polsce staniemy się dużym importerem tego produktu do usa albo holandi albo gdzie indziej?
Dodatkowo w te miliardy można wliczyć oszczędność na policji, dobach w więzieniu i pracy całej rzeszy ludzi.
Może to naiwne myślenie - aż tak głęboko w polityce nie siedzę : )
Tak czy inaczej ziolo bylo , jest i bedzie jarane
04 lutego 2021TymekDymek pisze: Obchodzi, obchodzi. Ja nie mam jaj ani warunków żeby zająć się uprawą, jestem zmuszony latać po jakichś gościach i ryzykować przenosząc temat na chatę. Temat wątpliwej jakości, choć po przerobieniu ponad 50 dilerów mam już dobrego ziomka, to jednak własne = lepsze, zawsze. Zresztą hodowałbym to, na co bym miał ochotę, a nie loteria, że nie wiesz co dostaniesz następnym razem. A pytać tych idiotów o podstawowe rzeczy chociażby jak to czy sativa czy indica, to nie wiedzą o co chodzi.
Dokładnie tak jest - palenie swoich zbiorów to unikalne doświadczenie. Czuć ducha spotu i nie da się tego lepiej wytłumaczyć.
Najbardziej męczy płuco
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.