Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1800 / 20 / 0
Post autor: userd »
Wytrzeźwiałem i odpowiadam. Wiadomo każdy człowiek odznacza się posiadaniem innego typu budowy ciała (endomorfik, ektomorfik i mezomorfik). Równieź stawy i kości poszczególnych ludzi są różnej wytrzymałości. W konsekwencji jeden będzie ćwiczył wielkimi ciężąrami i nic mu nie będzie a następny ledwo poćwiczy a już bark siada. Jednak czynnikiem mającym zminimalizować ewentualne ryzyko kontuzji jest właśnie dobra rozgrzewka. Nie bez znaczenia jest również prawidłowość w wykonywaniu ćwiczeń. Czyli nie dokłada się zbyt dużo ciężaru po to aby oszukiwać, nadrzucać przy wykonywaniu ruchów. Lepiej ćwiczyć mniejszym ciężarem a dokładnie i prawidłowo. (wiadomo w kulturystyce powszechnie stosuje się powtórzenia oszukiwane, ale to jest już wyższy stopień wtajemniczenia).
Jeśli już ktoś ma problemy ze stawami na początku przygody z ciężarami to nie jest za dobrze. Trzeba poważnie się zastanowić nad tym czy warto podejmowac dodatkowe ryzyko. Z kolei jeśli ból jest wynikiem urazu to trzeba skontaktować się z lekarzem i zrobić przerwe w ćwiczeniach.
Na stawy pomagają też różne preparaty dostępne na siłowniach, jednak z doświadczenia wiem że gdy bark jebnie to już jest "po zawodach". Ja mam na przykład problem z łokciami, bolą mnie przy ćwiczeniach na triceps, z tego powodu tricepsa nie ćwicze. Ten uraz mam od dawna i powodem było zbyt duże obciążenie przy opuszczaniu sztangi do czoła. Wielu moich kumpli ma podobnie właśnie od tego ćwiczenia.
Niczego nie chcę tak bardzo jak zasnąć i się nie obudzić
  • 152 / 7 / 0
Post autor: Chomik »
Ufff, pierdole, nie ćwicze więcej w południe :|

Ze względu na upały, kiedy lepiej ćwiczyć: rano, czy wieczorem?
Uwaga! Użytkownik Chomik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 124 / 15 / 0
Post autor: czempion »
http://pl.youtube.com/watch?v=uGNIMKvVxBY

POPEK MÓWI, ŻE SAMO SIĘ KURWA NIE ZROBI!
Koksy jebane.
Uwaga! Użytkownik czempion jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 645 / 7 / 0
Post autor: dobson »
czytalem ze najlepiej miedzy 12 a 17
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
  • 36 / / 0
Post autor: Debson »
nienormalny czy moglbys udostępnic ten link, tej strony z tymi koksami ?
  • 803 / 7 / 0
Post autor: yam'teoretyk »
dobson pisze:
czytalem ze najlepiej miedzy 12 a 17
JA z kolei czytałem, że są rożne szkoły. Ważne jest aby ćwiczyć o tej samej porze.
Był kiedyś taki makler giełdowy, czy biznesmen(nie pamiętam) Z racji swego zawodu ćwiczył po północy. Mimo tego wygrał jakieś tam zawody kulturystyczne. Co miało udowodnić, że pora ćwiczeń nie wplywa znacznie na efekty.
Opisane to zostalo w książce Joe Weidera. Jak zlokalizuję "wieczne oddanie" to wkleję co to za typ.
  • 36 / / 0
Wg. mnie to nie ma raczej zadnego znaczenia, sam cwicze nie raz rano, w poludnie albo wieczorem zalezy od okolicznosci i nie widze zeby jakos slabiej mi szlo, wazne tylko a zeby cwiczyc systematycznie a nie miec takie podejscie typu : "a dzis sobie odpuszcze barki, bo impreza" lub cos w tym stylu
  • 81 / 4 / 0
Post autor: nienienormalny »
Debson pisze:
nienormalny czy moglbys udostępnic ten link, tej strony z tymi koksami ?
widze, ze nicze zaglada ostatnio na forum a ze mnie nie lubi i mam 2 aktywne ostrzezenia nie chce dac mu pretekstu do 3 i w konsekwencji bana ;-) . Popros czempiona, albo napisz swojego maila (bo PM nie dochodza) to ci przesle.
Uwaga! Użytkownik nienienormalny nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 36 / / 0
czempion rzucilbys linkiem?
  • 124 / 15 / 0
Post autor: czempion »
http://koksy.sitesled.com/ - przecież tu są tylko opisy koksów, to nie strona handlowa.
(hehehe)
Uwaga! Użytkownik czempion jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce

Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.

Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.