The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
Czy można palić papierosy i nie być uzależnionym
Mam gościa w pracy co od 30 lat pali 3 kręcone dziennie- to raczej chłopski rytuał niż potrzeba. Przed pracą, po po i kolacji. Ale nie wiem skąd bierze tytoń na kręconki. Niejeden poczęstowany palacz musiał od gasić w połowie. Sama smoła...
Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
- A dziękuję, doskonale :-)
Ja zaczełem popalać gdzieś 3 lata temu i od pół roku pale nałogowo.
Wiadomo na początku mówiłem sobie że to tylko tak przy kolegach później okazyjnie sam paliłem potem już nie mogłem wyjść z domu bez szlugów także zawsze miałem przy sobie jakieś papierosy po które coraz częściej sięgałem w samotności a skończyło się na nałogu :-(
Myśle że niewielu umie palić tak żeby się nie uzależnić bo poprostu tak zaczyna się każdy naług-niezgodnym z prawdą przekonaniem że możemy kontrolować ilość zażywanej substancji.
ogólnie to nie pale na co dzień, to niezdrowe i między nami chujowe, jebie się fajkami jak jakiś palacz.
ten temat można zamknąć rlly
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.