Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
lipiec
godzina 4:00
wschód słońca
mgła unosi się nad rzeką
przyroda budzi do życia
po prostu suria hehe

na rzece spławik własnoręcznie robiony z gęsiego pióra
na razie tkwi nieruchomo
sezon na leszcza
a złapać starego mądrego złotołuskiego leszcza nie jest łatwo, inteligentna ryba wypluje przynętę gdy poczuje zbyt grubą żyłkę, ostrze haczyka, opór spławika (dlatego usiał być smukły oraz biały aby był nie widziany dla niego od dołu na tle nieba, gęsie/bocianie pióro nadawało się idealnie).
Trzeba było znać zachowanie określonego gatunku ryby, wiedzieć w jakich miejscach rzeki określony gatunek żeruje, w jakich porach roku, o jakich porach doby, jaki typ pożywienia. Każda ryba zachowuje sie inaczej, naprawdę sporo w tej dziedzinie zoologi trza wiedzieć aby złapać dziką rybę w dzikiej rzece. Niektóre jest łatwiej niektóre jest cholernie trudno i udaje się raz na kilkanaście wypraw. np sandacz
Dlatego jest duża satysfakcja ze zdobyczy. Mnie to jarało.

mirror napisz mi na maila kontakt mam do ciebie sprawę :)
ksionc001@mac.hush.com
Ostatnio zmieniony 25 maja 2008 przez ksionc, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 909 / 20 / 0
Nieprzeczytany post autor: gynoid »
.
Ostatnio zmieniony 16 września 2008 przez gynoid, łącznie zmieniany 1 raz.
"czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować"
  • 915 / 4 / 0

Ciekaw jestem jak u ludzi zaczynających zapodawać różne specyfiki zmienia się nastawienie do swojego ulubionego zajęcia? Czy wogóle zmienia się stosunek do swojego hobby (praca lub też ulubione zajęcie, coś więcej niż hobby). Jaki mają wpływ różne używki na ulubione zajęcia?

mam takie wrażenie ,że "dzięki" narkotykom moja świadomość działa teraz w nieco inny sposób. mianowicie ,potrafie oddać się "bez reszty" jakieś czynności (co następuje raczej przez przypadek ,gdy nie przykładam do tego wagi)
i dzięki temu np zupełnie inaczej gra mi się na instrumentach -jestem totalnie skupiony na muzyce ,lepiej współgra mi się z innymi muzykami i często gdy gram ,a ktoś coś do mnie mówi ,albo nawet szturcha ramieniem ,to nie reaguje ,trzeba mną mocno potrząsnąć czasami ,bym wrócił do rzeczywistości. Wcześniej myślałem o różnych rzeczach ,rozglądałem się etc ,a teraz patrzę w jeden punkt i mam ponoć głupią minę: ) a na poziom gry to nie wpływa ujemnie ,i mam dużo większą radość z tego wszystkiego
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 93 / 1 / 0
Uwielbiam grać zbakany w piłke nożną ;]
a 25 groszy pi pi ma?
  • 107 / 1 / 0
W moim przypadku chyba najbardziej po upaleniu lubiałem słuchać muzyki. Teraz jaram w chuj mniej, ale zapał do muzyki (nawet na trzeźwo) nie przeszedł - muzyka jest cudowna i bez dragów.
Uwaga! Użytkownik jaracz6 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3732 / 45 / 0
Nieprzeczytany post autor: Wawoj »
Moim hobby jest malarstwo, więc w zasadzie okazjonalne ćpanie mi w nim nie przeszkadza, a czasami nawet pomaga. Na fazie często wpadają ciekawe pomysły, które mogę później zrealizować na trzeźwo ;-)
osobisty kawalek internetu
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:
Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
  • 8 / 1 / 0
Wawoj pisze:
Moim hobby jest malarstwo, więc w zasadzie okazjonalne ćpanie mi w nim nie przeszkadza, a czasami nawet pomaga. Na fazie często wpadają ciekawe pomysły, które mogę później zrealizować na trzeźwo ;-)
...a ktorych nie realizuje bo po skonczonej fazie wydaja sie glupie i niedorzeczne
Uwaga! Użytkownik rozradowanyradomir nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 254 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: eikrl »
Używki to chyba moje największe hobby i to mnie szczerze mówiąc, kurwa, martwi, ale chuj, jakoś to jest ;]
Uwaga! Użytkownik eikrl nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 33 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Platon »
Ja lubie robić wszystko zbakany. tylko nie rozmawiać z nauczycielami ;P . Na pekli to w ogóle mam misję od boga by uczyć ludzi jak życ i dawać przykład ;P
Uwaga! Użytkownik Platon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 749 / 5 / 0
Poza tym kiedy już jestem pod wpływem czegoś, lubię lekko oderwać się od rzeczywistości i nie myśleć tyle, nie skupiać się tak na niczym, nie analizować nic - a tak się nie da zrobić nic konstruktywnego.
Da się. Tylko, że nic od początku do końca. Natomiast wpadają do bańki genialne pomysły, które trzeba połączyć ze sobą dograć na trzeźwo. A sam zamysł czegoś jest bezbłędny czasem. Mówię tu w moim przypadku o graniu.
"Graniu w muzykę", żeby ktoś nie pomyślał, że na kompie :nuts:
Odrywam się od rzeczywistości i nie myślę tyle o wszystkim tylko gram. Problem czasem z zapamiętaniem.
I'm broken.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe

Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce

Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.

Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności

Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.