Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Twój ulubiony narkotyk
marihuana
273
31%
ecstasy
98
11%
amfetamina
76
9%
Grzyby
57
7%
LSD
67
8%
DXM
44
5%
salvia divinorum
13
1%
kokaina
37
4%
heroina
52
6%
Inny
151
17%

Liczba głosów: 868

ODPOWIEDZ
  • 1180 / 400 / 0
@igla83 %-D %-D %-D
igła wiesz jak jest u mnie z :wino: :korposzczur: ??/kocham i nienawidzę...nie tykam sobota 9 dzień, idę na terapię we wtorek, za trudna już jest dla mnie ta przyjaźń z etanolem %-D %-D , a Ty dalej trzymasz z :wino: komitywę?? :zombie:
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1223 / 487 / 0
@spiderek chciałbym bardzo zakończyć z nim znajomość, złudne (oby nie) nadzieje pokładam w farmacji, trzymaj kciuki, ja trzymam za ciebie.
  • 1180 / 400 / 0
@igla83 , dzięki, ja trzymam kciuki za Cb- mam nadzieję, że dostaniesz bibułę na ten o którym pisałeś i oby Ci pomógł, ja liczę, że terapia pomoże mi zrozumieć dlaczego mam problem z alkoholem
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2302 / 399 / 0
@spiderek = Pedału

Przed świętami zaczynasz terapię?
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1180 / 400 / 0
13 grudnia 2020mietowy3 pisze:
@spiderek = Pedału

miętusku - jak szukasz kolegi - to kup sobie psa %-D , "tęczowy" pacanie
  • 1223 / 487 / 0
@spiderek = Pedału

a ty przed świętami wypłukałeś już odbyt ?
  • 1545 / 1586 / 0
@spiderek = Pedału

czemu tak brzydko mowisz?
Uwaga! Użytkownik MaryJayDu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1180 / 400 / 0
@Ankaaa , Aniu to trol, niech sobie gada co chce
  • 1545 / 1586 / 0
@spiderek jasne, ze troll 😖 poza tym jestes moim ulubionym pajakiem posrod innych pajakow na tym forum %-D nie bedzie Cie nikt obrazal i na to sobie tez nie pozwol 🤬!
Uwaga! Użytkownik MaryJayDu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2302 / 399 / 0
@spiderek Ciebie przepraszam, a moderatora proszę o skasowanie całego tego off topu.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.