A 4-AcO-DMT ma tyle związku z DMT, co świnka ze świnką morską.
Osogun pisze:Witam. Założyłem ten wątek, gdyż ostatnimi czasy zaobserwowałem z kumplami interesujące zjawisko, występujące pod wpływem dysocjantów/deliriantów. Jest to powtarzająca się halucynacja, przybierająca kształt czegoś w rodzaju pajęczyny. Z początku jej nie dostrzegałem, lecz wraz z rosnącym doświadczeniem w zgłębianiu zakamarków własnego umysłu, staje się ona coraz bardziej wyraźna. Przeszukałem fora na hyperreal'u i zauważyłem, że jest to dość popularne zjawisko wśród ludzi zażywających DXM, difenhydramine czy benzydamine.
Czy ktoś jeszcze odnotował jej istnienie? Czy ktokolwiek ma pomysł co to może być?
A dla niecierpliwych, w skrócie: wynika to ze specyficznego ułożenia komórek w korze wzrokowej. Obraz jest tam mapowany nie tak jak piksele, w prostopadłym układzie współrzędnych, ale bardziej na taki "wir". Prosta dwuwymiarowa stojąca fala (której wykres w kartezjańskim układzie odniesienia wyglądałby jak krata), w układzie odniesienia kory wzrokowej staje się po prostu pajęczyną - w pracy są świetne rysunki przedstawiające więcej mapowań, polecam.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania
Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.