Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Zablokowany
  • 125 / / 0
Ostatnio przez pół tripa rozmawiałem o tym jak psychodeliki działają na wizualne postrzeganie rzeczywistości, gdyż na każdego działają inaczej, dlategoż inaczej nam faluje, świeci się, wygina, błyszczy, mruga i fraktalizuje. Gdy po ssri+bdf się dwoi troi czworzy w oczach niebo się zapada na głowę i bloki rozpływają w pięciowymiarowości stwierdziłem, że na pewno jakiś szalony grafik komputerowy po tripie postanowił stworzyć symulacje tego co widział, gdyż często gęsto jest to bardzo trudne do opisania, a dla czytającego - jeszcze trudniejsze do wyobrażenia. Szukałem czegoś takiego w necie, ale chyba nie umiem szukać, bo jedyna co znalazłem to jakiś kijowy filmik

http://www.youtube.com/watch?v=h9EpnVAl5JA

Czy ktoś znalazł albo widział kiedyś filmik, podczas którego powiedział "Tak, tak właśnie mam na tripie!!" ?
  • 447 / 19 / 0
http://www.youtube.com/watch?v=260claCTRFs wiadomo, "to nie to", ale krótkie momenty są bardzo kwasowe
  • 74 / / 0
Nieprzeczytany post autor: sarrum »
Akurat ten kijowy filmik jest bardzo prawdziwy. Nie tylko po kwasie ale też po tryptaminach występuje właśnie taki efekt kiedy patrzysz w lustro.
  • 4024 / 371 / 951
Kurwik kiedyś podsunął ten pierwszy filmik, zgadzam się z sarrumem, że prawdziwy, w sensie podobny dość.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 125 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Zadi »
mi się tak nigdy nie zdarzyło patrząc w lustro. Natomiast teledysk Placebo, to rozjeżdżalące się owalne lustro, stopy wtapiające się w dywan, falujący asfalt i inne efekty są mi bardziej bliskie niż ten pierwszy link;)
  • 74 / / 0
Nieprzeczytany post autor: sarrum »
  • 5299 / 104 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Bo oevy to także fraktale :) - nie tylko falującewszystkożyciemtętniące czy też zmieniające kształty. Wydaje mi się również, że i co do możliwie odzwierciedlających cevów mało jest materiałów. Uważam również, że niektóre fraktale typowo cevnikowe lub inaczej rzecz ujmując - cevopodobe wizualizacje niekóre, są bardzo podobne do wizualizacji milkdrop [pluginu winampa]. Nie chcę już nic mówiąć, co też się zdarza podczas ich oglądania na jakimś dzikim tripie w możliwie ciemnym pomieszczeniu [zwłaszcza w nocy lub późnym wieczorem słuchając spokojnej muzyki elektronicznej]. Nie pamiętam nazw [bo i po co] poszczególnych wizualizacji, jednak jak się na nie człowiek "zwykły" popatrzy, to orzeczknie o ile zapytany zostanie, że są "[co najmniej] abstrakcyjne" - jest to jeden ze sposobów na roznie, jak i też na swoje zwykłe oko. Jest to pewien namiar, jak rozpoznac niektóre. Inne trzeba pierwiej zobaczyć własnymi oczami, nie opowieściami innych :) Taki milkdrop robi wrażenie przy dobrym monitorze, nawet na trzeźwo, mając rzutnik ścianowy i ciemne pomieszczenie to już w ogóle miażdzydło :D Zająć wygodną pozycję i ojejej. Więcej nic nie wiem
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 82 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: soogood »
http://www.youtube.com/watch?v=yD1TEa7ddAM ja mam takie :P :D w połowie tego filmu najtrafniej
Uwaga! Użytkownik soogood nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2497 / 49 / 0
No, milkdrop jest spoko, zwlaszcza, ze tak jak prawdziwe cev/oev(to w sumie to samo) reaguje na muzyke, tylko, ze trzeba znalezc dobre presety.
Tak z tego co widze, to np.:
Flexi - intensive shader fractal
Flexi - fractals with a twist
Flexi + Martin - astral projection
cope - ferrofluid
baked - chinese fingerbang
dalej nie chce mi sie szukac, bo jest tego w chuj. Juz same nazwy niektorych wiele mowia o inspiracji, np. "2ct2", "i hope someone will see this tripping", "people who eat acid", "i dont think those were portabello mushrooms" i wiele innych :)
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 883 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Elwis »
Moim zdaniem podstawową barierą przez którą nie da się pokazać OEVów na ekranie to to, że zwykle jak masz OEVy masz zajebiście upierdolony mózg i tego ci, żaden monitor nie zastąpi. ;p
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
Zablokowany
Artykuły
Newsy
77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.