Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 39 / / 0
AllCaponE pisze:
północne podkarpacie ,więcej nie powiem bo po kiego sie wychylac :)

Dzięki za odpowiedź : ) nie chciałem wiedzieć więcej w tym przypadku : )
Ja środkowe podkarpacie, skojarzyło mi się jakoś, że Ty też z podkarpacia... czyli cza jechoć zrywoć :)

Pozdrawiam
  • 1392 / 12 / 0
A ja u siebie, w północno-wschodnim małopolskim, oficjalnie zamykam sezon. Tydzień temu zbiory na poziomie 10% maksymalnej tegorocznej wydajności, dziś jeszcze 5 razy mniej. Pogoda była idealna - mokro, bez przymrozków, ale nic przez 2 tygodnie nie ruszyło, ba, grzybów było coraz mniej. Najlepsza łąka - 30 sztuk w ciągu godziny, żadnych młodych grzybków. Na drugiej - 42, taka sama sytuacja (tu 2 tyg. przerwy). Do tego łąki już grubo przykryte liśćmi, nie ma sensu jeździć. Wielkie podziękowania dla matki natury za ten sezon! Rekordowe 3401 sztuk, co do grzybka. ;-) W wielu miejscach kraju jeszcze na pewno grzyby są. U mnie wcześnie wysypało, to i wcześnie się kończy. Powodzenia!
  • 46 / 1 / 0
ja jeszcze jade w sobote lub niedziele pozbierać cos na wiosne lato. Ostatnio w 2 godizny 400 sztuk w 3 osoby CENTRUM
  • 31 / / 0
jest ktoś tu z bliskich okolic lublina ? jest jeszcze coś na łąkach ? bo łażę jak idiota już od paru tygodni i nic nie mogę znaleźć
  • 800 / 67 / 0
Czy okolice Trójmiasta wydają jeszcze plon?
"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."

I’m medicated, how are you?

Wszystko, co zostało tutaj napisane przeze mnie, to fikcja literacka i wymysł chorego umysłu.
  • 4 / / 0
Witam

Śląsk (okolice Jastrzębia Zdroju) są łysiczki. Wczoraj zebrałem w godzinę ok. 80 sztuk, nie zbierałem więcej - chociaż były - bo nie miałem czasu. W każdym razie widziałem kilka maciupkich, swieżótkich także sezon nadal trwa. I jeszcze pewne spostrzeżenie. Nie wiem czy ktoś też coś takiego zaobserwował ale dwie zupełnie różne łąki gdzie znalazłem łysiczki były zsiane charakterystycznie wyglądającymi odchodami. Nierzadko leżały one w pobliżu grzybów a czasem zaraz przy grzybach. Zastanawiam się czy może łysiczki "lubią" ich towarzystwo. Załączam zdjęcia.

http://imageshack.us/photo/my-images/69 ... 1303n.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/70 ... 21302.jpg/
  • 871 / 119 / 22
Ja tam ruszam jeszcze w sobotę na łowy, bo z zeszły piątek zebrałem 120 i młodzież zostawiałem (płd-wsch od Wszawy 25km). Ducha nie gaście! Przy nadziei bądźcie! :O
Uwaga! Użytkownik global108 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12 / / 0
Mazowieckie, wczoraj przed samym wieczorem 500 szt w 3 osoby :-D
  • 2 / / 0
Będę wdzięczny za informację czy w Bieszczady jest się jeszcze po co wybierać...
  • 1392 / 12 / 0
Kurwa, ludzie, będziecie pytać codziennie o inny region Polski? Póki nie ma śniegu i mrozu, wszędzie jest sens się wybierać. Problemem może być tylko trafienie w przezbierane miejsce, jak zresztą o każdej porze sezonu. Następne takie pytania proponuję wywalać.
Zablokowany
Newsy
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.