Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 39 / / 0
AllCaponE pisze:
północne podkarpacie ,więcej nie powiem bo po kiego sie wychylac :)

Dzięki za odpowiedź : ) nie chciałem wiedzieć więcej w tym przypadku : )
Ja środkowe podkarpacie, skojarzyło mi się jakoś, że Ty też z podkarpacia... czyli cza jechoć zrywoć :)

Pozdrawiam
  • 1392 / 12 / 0
A ja u siebie, w północno-wschodnim małopolskim, oficjalnie zamykam sezon. Tydzień temu zbiory na poziomie 10% maksymalnej tegorocznej wydajności, dziś jeszcze 5 razy mniej. Pogoda była idealna - mokro, bez przymrozków, ale nic przez 2 tygodnie nie ruszyło, ba, grzybów było coraz mniej. Najlepsza łąka - 30 sztuk w ciągu godziny, żadnych młodych grzybków. Na drugiej - 42, taka sama sytuacja (tu 2 tyg. przerwy). Do tego łąki już grubo przykryte liśćmi, nie ma sensu jeździć. Wielkie podziękowania dla matki natury za ten sezon! Rekordowe 3401 sztuk, co do grzybka. ;-) W wielu miejscach kraju jeszcze na pewno grzyby są. U mnie wcześnie wysypało, to i wcześnie się kończy. Powodzenia!
  • 46 / 1 / 0
ja jeszcze jade w sobote lub niedziele pozbierać cos na wiosne lato. Ostatnio w 2 godizny 400 sztuk w 3 osoby CENTRUM
  • 31 / / 0
jest ktoś tu z bliskich okolic lublina ? jest jeszcze coś na łąkach ? bo łażę jak idiota już od paru tygodni i nic nie mogę znaleźć
  • 800 / 67 / 0
Czy okolice Trójmiasta wydają jeszcze plon?
"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."

I’m medicated, how are you?

Wszystko, co zostało tutaj napisane przeze mnie, to fikcja literacka i wymysł chorego umysłu.
  • 4 / / 0
Witam

Śląsk (okolice Jastrzębia Zdroju) są łysiczki. Wczoraj zebrałem w godzinę ok. 80 sztuk, nie zbierałem więcej - chociaż były - bo nie miałem czasu. W każdym razie widziałem kilka maciupkich, swieżótkich także sezon nadal trwa. I jeszcze pewne spostrzeżenie. Nie wiem czy ktoś też coś takiego zaobserwował ale dwie zupełnie różne łąki gdzie znalazłem łysiczki były zsiane charakterystycznie wyglądającymi odchodami. Nierzadko leżały one w pobliżu grzybów a czasem zaraz przy grzybach. Zastanawiam się czy może łysiczki "lubią" ich towarzystwo. Załączam zdjęcia.

http://imageshack.us/photo/my-images/69 ... 1303n.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/70 ... 21302.jpg/
  • 871 / 119 / 22
Ja tam ruszam jeszcze w sobotę na łowy, bo z zeszły piątek zebrałem 120 i młodzież zostawiałem (płd-wsch od Wszawy 25km). Ducha nie gaście! Przy nadziei bądźcie! :O
Uwaga! Użytkownik global108 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12 / / 0
Mazowieckie, wczoraj przed samym wieczorem 500 szt w 3 osoby :-D
  • 2 / / 0
Będę wdzięczny za informację czy w Bieszczady jest się jeszcze po co wybierać...
  • 1392 / 12 / 0
Kurwa, ludzie, będziecie pytać codziennie o inny region Polski? Póki nie ma śniegu i mrozu, wszędzie jest sens się wybierać. Problemem może być tylko trafienie w przezbierane miejsce, jak zresztą o każdej porze sezonu. Następne takie pytania proponuję wywalać.
Zablokowany
Newsy
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.