Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Przeniesiono do wątku ogólnego/Imane Anys
https://www.trufflemagic.com/simple-met ... xtraction/
W skrócie: najpierw robi się ekstrakt za pomocą alkoholu, a potem wytrąca kryształy za pomocą kilku prostych zabiegów. Metoda domowa, powinna działać, ale nie daje dużej czystości, raczej zapomnij o kryształach 100% psylocybiny. Tego nie zrobisz bez laboratorium i wiedzy chemicznej, a tej, jak podejrzewam, nie posiadasz, bo gdybyś posiadał, to byś się tu o takie rzeczy nie pytał :-)
Tu jeszcze jedna instrukcja:
https://www.dmt-nexus.me/forum/default. ... ts&t=44293
To jest raczej zabawa dla fanatyków, nie wiem jakie by mogło być zastosowanie czystej psylocybiny w domu. Chyba tylko dla ludzi co chcą dla eksperymentu przyjebać w kanał, ale ja bym się bał walić IV amatorski ekstrakt psylocybiny zrobiony domową metodą znalezioną w necie.
1. Do palenia
2. Do walenia IV.
Ale generalnie to chyba szkoda czasu na takie zabawy.
Wtedy ekstrakcja jest jak najbardziej przydatna.
Inny przypadek to przechowywanie (szczególnie dużej ilości) - można bawić się w konserwację grzybów, można też wyekstrahować aminy.
Można ekstrahować grzyby metanolem, jednak ta metoda nie jest najskuteczniejsza ze względu na różnice rozpuszczalności pomiędzy psylocyną a psylocybiną w tym alkoholu. W pracy
A Novel Extraction Procedure for Psilocybin and Psilocin Determination in Mushroom Samples -Roman Kysilka and Milan Wurst
psylocyna: 75% roztwór wodny etanolu
psylocybina: 75% roztwór wodny metanolu nasycony azotanem potasu
Myślicie, że ile trzeba odczekać, żeby grzybki zadziałały znowu jak trzeba ?
Tydzień wystarczy ? I czy jest sens wrzucać 2C-B tydzień po Grzybach ?
Wiem, że występuje tolerancja krzyżowa.
Chciałem usłyszeć wasze odpowiadanie
29 grudnia 2019QumilanceR pisze: Siema. W wigilie wpierdalałem nasze polskie łysice, dawka 0,8g suszonych.
Myślicie, że ile trzeba odczekać, żeby grzybki zadziałały znowu jak trzeba ?
Tydzień wystarczy ? I czy jest sens wrzucać 2C-B tydzień po Grzybach ?
Wiem, że występuje tolerancja krzyżowa.
Chciałem usłyszeć wasze odpowiadanie![]()
A po tygodniu przerwy jak zwiększe dawke Grzybów i zajebie 1,2g lub półtorej grama, to przypuszczam, że zadziałają tak jak ostatnio, albo i lepiej.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze
33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.