Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Przeniesiono do wątku ogólnego/Imane Anys
https://www.trufflemagic.com/simple-met ... xtraction/
W skrócie: najpierw robi się ekstrakt za pomocą alkoholu, a potem wytrąca kryształy za pomocą kilku prostych zabiegów. Metoda domowa, powinna działać, ale nie daje dużej czystości, raczej zapomnij o kryształach 100% psylocybiny. Tego nie zrobisz bez laboratorium i wiedzy chemicznej, a tej, jak podejrzewam, nie posiadasz, bo gdybyś posiadał, to byś się tu o takie rzeczy nie pytał :-)
Tu jeszcze jedna instrukcja:
https://www.dmt-nexus.me/forum/default. ... ts&t=44293
To jest raczej zabawa dla fanatyków, nie wiem jakie by mogło być zastosowanie czystej psylocybiny w domu. Chyba tylko dla ludzi co chcą dla eksperymentu przyjebać w kanał, ale ja bym się bał walić IV amatorski ekstrakt psylocybiny zrobiony domową metodą znalezioną w necie.
1. Do palenia
2. Do walenia IV.
Ale generalnie to chyba szkoda czasu na takie zabawy.
Wtedy ekstrakcja jest jak najbardziej przydatna.
Inny przypadek to przechowywanie (szczególnie dużej ilości) - można bawić się w konserwację grzybów, można też wyekstrahować aminy.
Można ekstrahować grzyby metanolem, jednak ta metoda nie jest najskuteczniejsza ze względu na różnice rozpuszczalności pomiędzy psylocyną a psylocybiną w tym alkoholu. W pracy
A Novel Extraction Procedure for Psilocybin and Psilocin Determination in Mushroom Samples -Roman Kysilka and Milan Wurst
psylocyna: 75% roztwór wodny etanolu
psylocybina: 75% roztwór wodny metanolu nasycony azotanem potasu
Myślicie, że ile trzeba odczekać, żeby grzybki zadziałały znowu jak trzeba ?
Tydzień wystarczy ? I czy jest sens wrzucać 2C-B tydzień po Grzybach ?
Wiem, że występuje tolerancja krzyżowa.
Chciałem usłyszeć wasze odpowiadanie
29 grudnia 2019QumilanceR pisze: Siema. W wigilie wpierdalałem nasze polskie łysice, dawka 0,8g suszonych.
Myślicie, że ile trzeba odczekać, żeby grzybki zadziałały znowu jak trzeba ?
Tydzień wystarczy ? I czy jest sens wrzucać 2C-B tydzień po Grzybach ?
Wiem, że występuje tolerancja krzyżowa.
Chciałem usłyszeć wasze odpowiadanie![]()
A po tygodniu przerwy jak zwiększe dawke Grzybów i zajebie 1,2g lub półtorej grama, to przypuszczam, że zadziałają tak jak ostatnio, albo i lepiej.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania
Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.