Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 48 / 1 / 0
Jak wyglada sytuacja w Lubelskim ( dokladniej wschodnim)? Bo od wrzesnia latam raz na wczas i same niepowodzenia :-C:-\:'(X-(:-[:-(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:-P:'(:'(:'(:-X:-\:-\:-\:-\:-\:-\:-\:-\:-\:-\:-\:-\:-\:-\:-\:-\:-\:-\:-\:-\:-\:-\:-\:-\:-\:-\:-\:-\:-\:-\:-\:-\:-\
  • 11 / / 0
Ktoś zbiera jeszcze w zach-pom? Zbieram od poczatku września co 2-3 tygodnie na kilku miejscówkach i już 3 tygodnie temu zebrałem tylko 40 szt. ze WSZYSTKICH zostawiając kilka małych. Dzisiaj zastałem już tylko 7 :/
BETTER STRONGER FASTER HARDER
  • 6 / / 0
Kolejna próba. Wyjechałem z domu na rowerze o świcie. Po dwóch godzinach, co malowały się ładnymi podwarszawskimi krajobrazami, dotarłem do celu. Miejscówki sprawdzonej nie mam, więc zacząłem szukać na ślepo. A tam nic. Tu nic. Nic...
nic...
po kilku godzinach poddałem się i pojechałem do lasu, gdzie nazbierałem trochę kurek, a gdy zrobiło się ciemno pojechałem z nimi do przyjaciela na gorącą herbatę. Taki oto wypad. Miły, choć mało owocny.
Pozdrawiam wszystkich i innych też.
Zdarza się, że piszę w imieniu Lisa - to dlatego, że owy Lis nie potrafi pisać za siebie.
Szanuj przyrodę, ona Ci to wynagrodzi.
  • 37 / / 0
synchro pisze:
Ktoś zbiera jeszcze w zach-pom? :/
Jak pisałem stronę wcześniej zakończyłem wczoraj sezon, sytuacja jaką opisałeś w moim przypadku miała miejsce w tamtym tygodniu, wybrałem się teraz na moje 2 najbardziej rodzące łąki i w sobotę z jednej 3szt. podeszłego wieku i wczoraj z drugiej 4 szt. w tym dwie młode łysice... także coś jeszcze wyskakuje ale myślę że nie warto tracić czasu, zach-pom to także moje okolice... Pozdro
  • 880 / 23 / 0
Okolice Łodzi ktoś coś? Szukamy z ziomkami i lipa totalna, jedną znalazłem -.-
Nie ćpiej bo skiśniesz!
  • 2116 / 630 / 0
Better world - przeczesywałam (na trzy podejścia) łączki idące w stronę Konstantynowa (no, tak mniej-więcej) i niestety pusto, mimo że miejscówki były wręcz podręcznikowe. Możliwe że ktoś mnie ubiegł, bo jedna z łączek wyglądała na dość mocno "przeszukaną". ;) Coś nie mam szczęścia do tegorocznych zbiorów.

BTW - zaraz skrobnę do Ciebie maila.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 12 / / 0
Better world już się zaczęły gdzieś 10 listopada aczkolwiek połowa tego co w zeszłym roku, ale jak wreszcie lunie to będzie co zbierać. Nie będę pisał gdzie bo opis łąk nadających się do koszenia jest już opisany ale mogę podpowiedzieć że dolina rzeki Warta jest bardzo obiecująca.
  • 12 / / 0
Jamedris Poszukaj sobie na pastwiskach w okolicy Wodzierad bo bliżej nic nie znajdziesz. Pozdrawiam
  • 12 / / 0
W Łódzkim i Mazowieckim sezon pełną parą Nareszcie z 14 na 15 nocą bo w dzień pracuje pojechałem około 8 km za Konstantynów na pastwiska i dopiero na trzeciej łączce stało się coś nieoczekiwanego :yay: Tyle na raz w jednym miejscu na przestrzeni kilkudziesięciu metrów kwadratowych jak żyje nie widziałem tylu małych skórzastych smerfów w godzinę jakieś trzysta i choć zmarzłem i zaatakowały mnie dziki później pieski z gospodarstwa oraz kłusownicy ze szperaczami w między czasie to wiem na pewno teraz ten wekend jest wasz Bracia i Siostry :old: .
  • 129 / 10 / 0
są jeszcze jakieś?
południowo wschodnia część świętokrzyskiego tutaj, chciałbym wyjść wkrótce jeżeli jeszcze są, bo mam pare polan i łąk w okolicy
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.

Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

Dziewczęta piją ryzykowniej niż chłopcy

Raport informuje o rosnących problemach z alkoholem i marihuaną wśród młodzieży.