Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Wydaje mi się, że w powiecie janowskim jest zbyt dużo piaszczystych gleb, przez co woda szybko wsiąka, a powierzchnia szybko wysycha. Podobna sytuacja z glebami jest w niżańskim, ale z tą różnicą, że chociaż słyszałem o dobrych zbiorach w tych okolicach, a że są to moje pierwsze zbiory, to muszę znaleźć odpowiednia miejscówkę... Ale idzie mi to z trudem, bo przeszukałem już bardzo dużo łąk ( przestałem liczyć ) znajdując tylko imitacje łysiczek ... Niektóre z tych łąk były po prostu miejscami, w których przebywały sobie krówki ;] . Jestem pewien, że gdzieś semilanceata rośnie w moich okolicach, ale bardzo bym się ucieszył gdyby ktoś to potwierdził i nakierował mniej więcej w jakich okolicach szukać ( nie konkretna miejscówka, a powiat np, czy rejon w powiecie ( jakiś pas łąk ) ).
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
:-)
Edytka: Ale ty je znajdujesz idąc załóżmy pochylonym nad trawą? Powiedzmy nawet że na kuckach, jak ja, no to ni chuja choćbym parapet gryzł zębami. Starałem się, ale to takie małe piździelstwa, a trawa 3 razy większa niż one, nie widzę innej możliwości niż zbierać na kolanach z głową 3 cm przy ziemi, oraz ciebie zbierającego w takiej pozycji, ba! Nawet czołgając się na brzuchu, a przyznam, że jak widzę te zdjęcia łąk i czytam jakie wy ilości jebiecie, to naprawdę chyba zacznę szukac czołgając się.
MagicznySeba pisze: Edytka: Ale ty je znajdujesz idąc załóżmy pochylonym nad trawą?
Hmm, nie brzmi to wszystko zbyt mądrze, ale mam nadzieję, że cokolwiek z tego się przyda. Pomyślnych łowów :-)
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4
Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.