Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 30 / / 0
Drodzy koledzy i koleżanki,czy wiadomo wam coś na temat łysic w okolicach Lublina?
Jeździłem w 2011,jeździłem w 2012 i NIC.
Ani jednej nie znalazłem,chodź przerzuciłem całkiem sporą ilość różnych gÓwien...
Nasza dalsza konwersacja nie ma najmniejszego sensu merytorycznego albowiem egzystujesz w zbyt płytkim brodziku intelektualnym,a twoja elokwencja nie jest adekwatna do mojej erudycji-co koliduje z moimi imperatywami
  • 422 / 3 / 0
Coś szerzej?
Uwaga! Użytkownik zWidzian nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 684 / 154 / 1
KettleWhistle pisze:
podkarpacie bardzo zacnie

jakieś 500 sztuk w popołudnie niedzielne :)

czas powoli robić zbiory, bo juz nie działają te grzyby :P
Jaki rejon województwa ?. Nie chodzi mi konkretnie o miejscowość, ale północ, południe, centrum, zachód, wschód, itd ... Ja na północy ( nad Sanem ) na razie zero, ale w ostatnie dni było naprawdę sporo opadów, nawet dzisiaj padało mocno i zapowiada się jeszcze na jakąś porcję opadów. Najgorsze jest to, że są to moje pierwsze zbiory i już szukałem praktycznie całe trzy dni ( przeszukałem kilkanaście pastwisk ( starych i nieczynnych ) i nic ). Mam jeszcze w zamiarze odwiedzić parę czynnych :(.
Ostatnio zmieniony 23 września 2013 przez owerfull, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 488 / 13 / 2
Dzisiaj 22 łysice w 2 h :). Ostatnie moje zbiory w tym roku niestety ;d Razem coś około 60-70 łysic podczas mojego pierwszego jak do tej pory sezonu. Nie jest źle :d
  • 1392 / 10 / 0
Pierwszy dzień jesieni - pierwszy zbiór. Jedna łączka mi strasznie zarosła, poza tym dopiero ruszyła - 12 sztuk zebranych i parę zostawionych. Przeniosłem się na drugą, tu już ponad 80, plus dwadzieścia parę zostawionych. Za tydzień powinno być już całkiem ładnie. Zamieszczam fotorelację: http://eyecandy.hyperreal.info/u/dsn/co ... /23-09-13/. ;-)
You can't understand a user's mind, but try, with your books and degrees. If you let yourself go and opened your mind, I'll bet you'll be using like me. And it ain't so bad...
  • 4024 / 374 / 951
Elegancko :-)

Swoją drogą - też notorycznie przynoszę z grzybowych wypraw zdjęcia jaszczurek, zaskrońców, pająków... tylko krowy jeszcze nie ustrzeliłem.
  • 75 / 1 / 0
pomorskie 250 grzybkow w okolo 2h;)
to nie burza, nie zaraza,choć najwyższej wagi sprawa, nie bitwa, nie obława, nasza plaga leży w dragach... ;)
  • 5 / / 0
Nie polecam południa białegostoku okolice między nowym miastem a turośnią kościelną. 6 dni przeszukuję tereny, krowy są, placki są, pastwiska są - grzybków nie ma :(

Tak bardzo tracę nadzieję. Poruszam się rowerem także jechanie w okolice sokółki niestety odpada.
  • 104 / / 0
200; 1h ; Zrobiłem tylko to zdjęcie, ponieważ pod koniec kiedy już wychodziłem ze spotu, ta łysica powaliła mnie na nogi.
Reszta się suszy.
http://zapodaj.net/f4dbcc5d89405.jpg.html
A to dopiero początek sezonu, a ja mam już 2 słoiczki wysuszone :) %-D
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki

Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.

Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.