Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
rowniez Psilocybe Azurescens wpadl mi w oko na naszych rodzimych lakach a przynajmniej bardzo podobny grzyb ba nawet zebralem kilka okazow bez wiekszego przekonania i ostatecznie nie wyprobowalem dzialania tych ze grzybow ... :) tez sa zdjecia w "czy to to"
"Jednak zdarza się, że słabo zorientowane osoby zbierające halucynogenne grzyby ulegały zatruciu przez omyłkowe spożycie innych „małych brązowych grzybów” (MBG) w szczególności z rodziny zasłonakowatych. Ryzyko fatalnej pomyłki jest szczególnie duże u osób podejmujących próbę znalezienia bardzo rzadkich lub nie występujących w Polsce halucynogennych gatunków z kręgu łysiczki siniejącej (Psilocybe cyanescens) np. łysiczki czeskiej (Psilocybe bohemica). Rozpoznanie gatunków z tej grupy jest wyzwaniem nawet dla specjalistów. " wiec chyba podziekuje za testy ;]
edit cos dla tych ktorzy czekaja na muchomory: Strzępiak ziemisty, Lejkówka odbielona: "Grzyb trujący: silnie trujący dla człowieka. Zawiera dość dużo muskaryny, trucizny działającej na nerwy. Objawy zatrucia występują po upływie 1/4-4 godzinach od zjedzenia. Grzyb powoduje silne pocenie się, zaburzenia widzenia, mdłości połączone z wymiotami, kolki żołądkowo-jelitowe; w skrajnych przypadkach także śmierć na skutek ustania krążenia."
edit 2 najczesciej rosna na konskich kupach takie grzyby :) http://www.psilosophy.info/species.php?big=40
fotki nr: 1,2,3,4,5,6,7, 8, 9,10,11,13,15,16,17,18 19, 20, 21,22,23, 24,27, 34,35,36, 37.38, 39, 40,41, 42,43,45,46, 47,49,52, i do konca. ktos widzial ktos wie chociaz jaki grzyb przypomina tego? choc na 99% jestem pewny ze to te grzyby odstraszala mnie zawsze grubosc ich nogi, i jasne w miare blaszki. no i dosc spory rozmiar oraz fakt rosnieia na konskim nawozie :)
edit 3 zdjecie z czy to to: http://img24.imageshack.us/i/img0610ze.jpg/ made by akodin, koment pokolenia Łk: "A na moje to łysice być mogą, obadaj jak będę wyglądać ususzone, albo przeprowadź kwaśny test ;-) Nóżki takie, gdy grzyb wyrasta na odpowiednim podłożu jak najbardziej się trafiają. " bamboclat twierdzi : " Akodeen - znalazłeś to czego każdy szuka! Łysiczki jak chuj! Ten kto sądzi że to nie łysiczki to znaczy że mało jeszcze łysiczek widział :)"
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
OsterdamMlody pisze:Ooo czyli Azurescen też posiadają moc a nie chciałem ich zbierać rok temu :wall: Pogoda w tym roku do pomidorków hujowa chociaż garby będą wielkie :diabolic:
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia
W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.