Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
drewniany
Psychodeliki bardzo łatwo łapią młodych ludzi którzy chcą mieć jakieś tam inne umiejętności (przeważnie nadprzyrodzone bądz kurwa zielarstwo) jednak na końcu okazuje się zonk pizda z dziobem psycha siada i gdzie to elodrado?
la dupa
Sądzę po prostu, że to jedna wielka nieprawda. Może skłonić do przemyśleń, ale sama w sobie nic nie "daje". Taka jest moja koncepcja. A w widzenie przyszłości i uzyskiwanie odpowiedzi nie wierzę i to jest dla mnie właśnie nadinterpretacja, nazwana wcześniej pierdoleniem. Bez urazy.
całe takie gadki to ubieranie ćpania w intelektualne łaszkii
nie stwierdzono żeby psychodeliki zwiększały możliwości umysłu, jedyne co robią to mieszają w umyśle i czasem coś z tego można wyłowić (z garnka jak sie zamiesza) wtedy, ale pare też rzeczy może przy tym mieszaniu utonąć - tak to widzę...
masterwgnojeniu pisze: nie stwierdzono żeby psychodeliki zwiększały możliwości umysłu
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
:D
masterwgnojeniu
ja myslę ze @la_dupa i @drewniany mają rację
całe takie gadki to ubieranie ćpania w intelektualne łaszkii
nie stwierdzono żeby psychodeliki zwiększały możliwości umysłu, jedyne co robią to mieszają w umyśle i czasem coś z tego można wyłowić (z garnka jak sie zamiesza) wtedy, ale pare też rzeczy może przy tym mieszaniu utonąć - tak to widzę...
Wcale nie dziwi mnie to, że ludzie nie wierzą w "moc" enteogenów, bo jak to, coś co zmienia świadomość ma mieć właściwości rodem z bajek dla dorosłych ćpunów? Jest masa opowieści, raportów ludzi, którzy pod kontrolą szamanów-speców zmienili się na lepsze, zostali wyleczeni z bardzo ciężkich choróbstw, zmienili nastawienie do życia i ludzi. Dowiedzieli się czegoś o sobie, czego nigdy w swoim krótkim życiu by się im nawet nie śniło. Stosowanie enteogenów w celach leczniczych uważacie za bajkę? Praktyki mające kilka tysięcy lat to bzdura. Ciekawe, ciekawe.
Nie wiem jak wy, ale po kilku iście dysocjacyjnych, depersonalizacyjnych tripach na roślinie o pustej w środku łodydze, przeżyłem naprawdę niewiarygodne dla mnie stany. Do tego stopnia niewiarygodne, że do tej pory zastanawiam się, jak to jest możliwe zobaczyć krótkie epizody z dni, które miały miejsce z 2-3 dni po tripie. Wkręt umysłu? Dam sobie ręce obciąć, że nie. Może to po prostu kwestia predyspozycji? Nie wiem. Wiem tylko, że grzyby, szałwia, yage, to nie są zwykłe psychodeliki.
A, i nie uważam się za speca. To tylko moje dywagacje na podstawie kilkunastu spotkań z tymi zajebistymi roślinkami
Pokolenie
Mów za siebie
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.