Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 62 / 6 / 0
Nie mogłem znaleźć podobnego wątku więc zakładam nowy.
Co robicie z korzeniem? Makumbę? Herbatkę? Nalewkę?
Internet mówi, że zawiera prekursory do kannabinoidów i śladowe ilości choliny i atropiny.
  • 100 / 15 / 0
Korzen czy lodyga? Ja zawsze wyrzucam,fe
:skret: :bongo: :liść:
  • 62 / 6 / 0
@Up
Korzeń.
  • 12518 / 2429 / 0
Wyrzucam i nigdy nie spotkałem się z używaniem korzeni do czegokolwiek. Niech gniją i użyźniają ziemię na kolejny sezon.
  • 62 / 6 / 0
Ja ostatnio użyłem korzenia do makumby, i może to placebo ale faza była jakaś inna :liść:
  • 1 / / 0
Czy posiada ktoś więcej inf. na temat owego korzenia?
  • 977 / 221 / 0
W sumie ciekawy temat czy w korzeniu są jakieś ilości THC lub innych kannabinoidów? Dużo mówi się o kwiatach, liściach, ale korzeń jakoś jest pomijany, a przecież w medycynie te części roślin również są wykorzystywane i mogą zwierać różne substancje.
  • 2656 / 559 / 0
Ja korzystałem z całego korzenia konopi indyjskiej. Przy zapaleniu gardła. Pomógł zwalczyć gorączkę, choć nie lepiej niż susz.
I nie, korzeń nie zawiera żadnych kannabinoidow.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 51 / 18 / 0
Gdzieś czytałem, że z korzenia tylko maść do czegoś się nadaje, ale co i jak to trzeba by poszukać.
  • 2656 / 559 / 0
Super, bardzo wartościowy post ,,gdzieś czytałem, ale nie wiem, nabijam posty".
https://www.projectcbd.org/culture/cann ... rn-science
Wszystkie informacje na temat użycia korzenia cannabis w tym linku.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
ODPOWIEDZ
Newsy
19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.