Otóż chciałbym zająć się uprawą. Jak dla mnie zaduża mozliwość przypału w trakcie nabywania palenia drogą kupna. Po za tym co swoje to swoje. Mój plan wygląda następująco:
1 kupić jakieś dwie, trzy sztuki nasion Lowryder #2 [Lowryder x Santa Maria] z seed.pl
2 wsadzić to i uprawiać na parapecie.
3 mieć dobre wakacje
I moje pytania:
czy to wogóle może się udać? (dodam że teraz mam na parapecie 3 sztuki przemysłówki ale kiepsko to rośnie bo bardzo mało słońca jest, ale chciałem obyć się z uprawą przed uprawą właściwą)
czy to dobra odmiana? zachęciła mnie mała wysokość i autoflowering.
I moje pytania]
było na forum kilka razy:
Na oknie można z powodzeniem uprawiać konopie. Urosną. Spodziewane plony są delikatnie mówiąc nie oszałamiające. – dlatego taka uprawa nie jest traktowana zbyt poważnie przez nikogo: rzuca się to w oczy: raczej małe plony : bardziej dla zabawy niż czegoś innego.
Nie przypomina to szklarni ani outa. Jeśli masz okna od: południowego wschodu: południa do południowego zachodu. Może mieć to jakiś sens: w wypadku północnego praktycznie żaden.
Rośliny powinny być bardzo blisko szyby: ale i tak się będą wyciągać
Czy możesz sadzić taka foto ob. Odmianę. Oczywiście: . na pewno będzie się mało rzucać w oczy bo nie dojdzie tak jak zwykle do samego szczytu okna. Spodziewaj się niezbyt oszałamiających plonów – nawet jak na taką odmianę. Możesz sobie swobodnie wyprodukować z niej nasiona // nawet powinieneś: wyprodukować z przynajmniej setkę: i wyrobić się z drugim plonem w roku: ale- pamiętaj, że od powiedzmy połowy kwietnia do prawie końca października światła na oknie od poł. Będzie wystarczająco wiele- to potem jest go tak mało, że konopie nawet często nie zakwitają pomimo indukcyjnych foto: 10 cm łodygi i zabiedzone liście: możliwa nawet śmierć z niedożywienia../
// parapet od południa – od początku maja do października – może teoretycznie być o bardziej produktywny od szafki z lampą 150W HPS ;P Tyle, że pod warunkiem, że przycinane konopie zajmują cała powierzchnie okna – delikatnie mówiąc rzuca się takie coś w oczy..//
Ale za to mogłem codziennie ją oglądać i podziwiać jak sie zjarałem ;D
więc jak juz to nie nastawiaj sie na palenie...
Pocisk pisze: ja 2lata temu zostawiłem sobie 1 EM x Chemo na oknie i musze powiedzieć że wogule nie wyrosły topy tylko same białe włosmi, jednak było sporo tych włosków więc je zapyliłem HH i miałem ok 40nasion z całej roślinki...
[[ na wielu forach często – ludzie strasznie krzyczą, że to bez sensu.. albo śmieją się z parapetowca.. nie wiem czemu .. W końcu to zawsze jest jakaś metoda nabranie doświadczenia – ba]]
Z okna większości ludzi udaje się zebrać jakieś plony , najczęściej niewielkie ale zawsze są.
Ale-> Mogą być nawet sensowne: o ile rośliny urosną duże i zajmą całe okno; Tyle, że to Nie wchodzi w grę w Polskich warunkach. Chyba, że ktoś ma okno w takim miejscy, ze naprawdę nikt nie będzie mógł zidentyfikować co to jest. Konopie kompaktowe nigdy nie sa: i jakoś tak dziwne wygląda okno całkiem zarośnięte zielskiem .. z takimi jakimiś charakterystycznymi listkami.
Przycinana Konopia na oknie mogą bez trudu urosnąć do 1.5 m i więcej – i tak się rozrosnąć, że zasłoni praktycznie cale światło nie gorzej od zasłon ;P – plony w okolicy 30 – a nawet 40 g z takiej silnie rozkrzewionej rośliny nie są niemożliwe do uzyskania – o ile okno jest od południa.
Zaburzenia kwitnienia mogły być spowodowane np.: duża ilością światła – docierająca do rośliny – dziwny fotoperiod przerywany oświetleniem z żyrandola... // kiedy te rośliny zebrałeś ? Co to znaczy że nie było wcale szczytów ? ;) nigdy nie spotkałem się z czymś takim. Nie porównywalne do tego co jest z outa: czy z pod lamp wysokiej mocy ok... ale tylko kilka białych włosków: .. brak dojrzewania?? .. dziiiwne../
Tu problemem będzie o wiele niższy plon niż z tej samej fotoperiodycznie obojętnej odmiany posadzonej w lepszych warunkach: - o wiele lepiej sprawdził by się taras lub balkon. Lr#2 podobno daje większe plony od Lr#1 ale... warunki na oknie: głównie ilość światła sporo to ograniczą. Nie wiem czy można się spodziewać więcej niż 8-10 g z takiej rośliny
Pocisk pisze:Ale za to mogłem codziennie ją oglądać i podziwiać jak sie zjarałem ;D
więc jak juz to nie nastawiaj sie na palenie...
ale roslina byla pozno wysadzona i dlatego nie chcialo mi sie z nia biegac zeby wysadzic na out, byla bardzo wyciagnieta byla nie proporcjonalnie wysoka zwazajac na ilosc odgalezien i wszystkie galazki byly od strony bijacego od okna swiatla jej zdjęcia byly na og
Pocisk pisze: byla bardzo wyciagnieta byla nie proporcjonalnie wysoka zwazajac na ilosc odgalezien i wszystkie galazki byly od strony bijacego od okna swiatla jej zdjęcia byly na og
Okno z której strony? ile słońca? - Jeśli to okno prosto na wschód lub zachód.. albo - nie daj boże na północ : to to tak właśnie wygląda.
Ja co prawda nic na oknach nie miałem od wieków ;) ale efekty które pamiętam nie były takie tragiczne: A wręcz przeciwnie.
Strach był - zresztą to inne czasy.. wtedy posiadanie nie było w ogóle karalne. // ups: ile to już lat.. ;>//
Mówisz na OG – wiec pewnie pamiętasz niematakiegoadresu? był na OG - on na samym starcie uprawiał na oknach - no jeszcze za czasów M4u: miał wielkie: rośliny : jakiś krzywych odmian w stylu : bóg wie co to. Nie wiem czy zapisałem jakieś jego foty na pamiątkę A byłby : to fajny przykład okiennych konopek: // poza tym, że odmiany były jakieś pokraczne. bagseeds//
Nie pamiętam czy zamieszczał ich zdjęcia w późniejszych czasach ale hmm miał stronę w sieci ze swoimi fotami. - z tych wcześniejszych doświadczeń. // po 5? latach.. pewnie dawno jej nie ma?? Choć .. hmm duckduckgo.. zaraz się zobaczy ;)//
ale sadzac po tym jak wyglondala ta roslina i inne ktore tam trzymalem przed wysadzeniem na out to byla to niewlasciwa strona, kurde moglem ja jebnac na balkon bo tam jest zawsze w pizdu światla
Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
czyli uprawa parapetowa powinna ograniczac sie tylko do jednej strony z ciekawosci chyba zostawie sobie jednego krzaka na wlasciwym oknie tylko jak skminie jakies mieszkanie ale wtedy to juz zrobie wielkiego growrooma z wielkimi lampami i bede mial raj ;P
zdaje mi sie ze widze ksiezyc o polnocy ale musze jeszcze obczaic ale chyba tak
Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/receptomat_og_image.png)
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy
Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/krysztalowycamping_0.jpg)
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu
Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/robert-rutkowski00.jpg)
Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu
Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.