28 lutego 2022Stamets5tack pisze: [ external image ]Pomóżcie pls, co robię źle?
- jest to 3ci rzut
- drugi był bardzo słaby, pierwszy zbiór 140g
- po drugim zbiorze, zalałem wodą i 12h trzymałem w lodówce
Aktualnie wygląda to bardzo siermiężnie, przyrost dzienny jest niezauważalny, same piny jakieś takie „obrośnięte” czymś.
Temperatura pokojowa 22-24st C
Nie okleiłem boków czarną taśmą, tu się poprawię.
Co robię źle?
"Rutyna to rzecz zgubna "
Co zrobił:
1. Duży research.
2. Rozpakował pudełko, uważnie obejrzał i owinął folią aluminiową - co mógł zrobić dopiero później.
3. Po zalaniu GK wodą włożył do lodówki na 3h, bo już nie mógł się doczekać rozpoczęcia działań.
4. Odlał wodę z growkita.
5. Wsadził GK do plastikowej torby dołączonej do zestawu.
6. Spryskał wodą ścianki tejże.
7. Codziennie przez tydzień wahlował około 5 razy dziennie. Potem tylko 3 - 4 ze względu na pracę po 8h.
8. Spryskiwał wodą 1 - 2 razy dziennie ze względu na i tak dość dużą wilgotność wewnątrz.
8a. Nie wyciągał growkita z torby, chociaż nieraz chciał się przyjrzeć bliżej.
9. Po tygodniu i 3 dniach zebrał zbiory w wysokości 275g mokrego materiału.
10. Pobrał odciski.
Temperatura stała 25°C, umiejscowienie na szafce w kuchni, bez wietrzenia pomieszczenia (wahań temperatury) wilgotność dość duża - cały czas "rosa" na ściankach torby. Przed pielęgnacją uprawy dezynfekcja rąk i maseczka na twarzy.
Mam nadzieję, że ktoś początkujący znalazł coś, co wesprze go w swojej wlasnej hodowli.
Załączam efekty jego pracy. :)
Wyglądają na trochę przesuszone (pękające kapelusze), ale poza tym powinny być ok. Jeśli nic nie śmierdzi i nie ma podejrzanych nalotów (biały puch od grzybni widoczny na zdjęciach się nie liczy), to wszystko gra.
(Zamazałam vendora na strzykawie).
/
Na codzień inkubacja, termometr pokazuje mi 30.4°
Ghost'y i Jack Frost'y, to dwie bardzo rzadkie, albonoskie odmiany... Trzymajcie kciuki ze mną
To tylko rzut z jednego pudełka
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów
Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.