Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 119 / 8 / 0
Czy jest jakaś szansa, że nasionka rzucone teraz przetrwają i wykiełkują? Zdarzyła się taka sytuacja, że po zrobieniu PST, nasionka zostały w garze i tak sobie leżały, patrzę po kilku dniach a tam wszystkie wykiełkowały %-D Żal mi było to wyrzucić, więc sypnąłem na dworze. Poza tym, mam tego maku od cholery (ciąg na PST :rolleyes: ) i zastanawiam się co z nim zrobić... on i tak i tak jest wilgotny, więc kiełkuje chcąc czy nie chcąc... Macie może jakieś rady? Z szacunku do roślin, nie wyobrażam sobie spuszczania tego w kiblu...
  • 537 / 35 / 0
Do kolegi ktory pytal o zapasy.
Tak jest to mozliwe, sam w szyczytowej formie mialem okolo 1 palety ( 700kg) skitrane w wynajetym garazu. Te 700kg wystarczylo mi na jakies 10 msc, mak byl mocny, z hurtowni przypadkiem trafilem.
Nie zapomne miny kierowcy ktory mi to przywiozl, ja mu mowie ze do garazu paleta a ten w szoku lol.
Ps. Jaki to jest kurwa komfort miec caly czas cpanie pod reka hej
  • 169 / 28 / 1
Witam
Z uwagi że powoli zbliża się sezon siania maku lekarskiego chciałbym przypomnieć że na Śląsku można siać mak od 9 Marca (Piątek) ponieważ te 4 dni będzie już na plusie . Śnieg za 4 dni powinien cały już stopnieć natomiast ziemia już powinna odmarznąć. Przypominam że Mak lekarski najlepiej zasiać między marcem a kwietniem z uwagi na to że nasz mak wymaga trochę czasu aż osiągnie stan w którym wykształcą się główki. Uprzedzam jeszcze ludzi że wszyscy którzy chcą zasiać mak ale nie posiadają nasion mogą nabyć legalnie je w internecie. Są dwie odmiany wysoko morfinowe które kupicie bez problemu na allegro Te odmiany nazywają się Poppy Papaver somniferum Danish Flag a druga odmiana to Papaver somniferum paeoniflorum która po polsku zwie się mak PEŁNY (W Polsce występuje w postacie mieszanki o różnych kolorach. Uwagę chciałbym też zaznaczyć że ponoć dobre opium daje też ten sam mak Papaver somniferum paeoniflorum ale GŁÓWKI MUSZĄ BYĆ CZERWONE. Kolejną rzeczą jest przypomnienie jak mamy siać mak. Mieszamy mak ze suchym piaskiem w stosunku 1:1 następnie musimy znaleźć odpowiednia glebę czyli najlepiej jakiś otwarty teren bądź na nasypach bez chwastów. Potem spulchniamy ziemię kopaczką później robimy dołki co 15 cm i wsadzamy do nich małą ilość maku z piaskiem. Potem przykrywamy cienką warstwą ziemi i podlewamy bardzo malutką ilością wody tylko kilka razy. Pamiętajcie dużo słońca, mało wody, ziemia spulchniona, miejsce na nasypie =Dobre zbiory a także duża satysfakcją ze zbioru opium.

Co możemy zrobić z opium które da nam ten mak pod koniec lipca?

Nikogo nie namawiam do przerabiania opium lecz pamiętajcie suche opium ze Esencją kwasu octowego 100% + katalizator Bezwodny Octan Sodu może nam za acetylować morfinę i dostaniemy Niewielką ilość heroiny.
"Kto się Mnie zaprze przed ludźmi, tego zaprę się i Ja przed Moim Ojcem"
(Mt 10, 33).
  • 600 / 68 / 0
Ja polecam odmiane papaver somniferum giganteum.
Odmiana o wysokiej zawartosci morfiny i dajaca glowki wielkosci pilki tenisowej i wieksze.
Odmiana przetestowana i naprawde godna polecenia. Zwyklego papaver somniferum potrzebowalem trochhe ponad 100 szt a giganteum uzywam ok 25 na taka sama faze.
  • 169 / 28 / 1
Wczoraj udało mi się zasiać mak w szkółce leśniczej w lesie jak myślicie coś mi może wyrosnąć z tego?
Dodam jeszcze fakt ,że wysiałem na takiej błotnej masie taka niby ziemia z piaskiem. Może z tego coś będzie Za tydzień dla pewności zamawiam se nasiona maku Danish Flag i zasieje w normalnej wilgotnej ziemi i zobaczymy czy coś z tego wyjdzie.
(Mt 10, 33).
  • 22 / / 0
mak wysiano 09.03. Obiecałem kretowiny pola z oziminą i hałdy ziemi bakallandem 55 i helcomem. Czy małe roślinki które wykiełkowały(dwa pierwsze listki), przetrwają nadchodzące przymrozki w nocy (nawet - 7C)? Siane w okolicach Krk.
  • 3901 / 561 / 0
09 marca 2018Pakio161820 pisze:
Wczoraj udało mi się zasiać mak w szkółce leśniczej w lesie jak myślicie coś mi może wyrosnąć z tego?
Dodam jeszcze fakt ,że wysiałem na takiej błotnej masie taka niby ziemia z piaskiem. Może z tego coś będzie Za tydzień dla pewności zamawiam se nasiona maku Danish Flag i zasieje w normalnej wilgotnej ziemi i zobaczymy czy coś z tego wyjdzie.
Jakas szansa jest, ale raczej nie wyrosnie. Bardzo dobrze mak sadzic na takiej ziemi jak jest na budowach.
  • 303 / 22 / 0
Ziarna przetrwają mrozy ale zielone roślinki już nie. Za tydzień- półtora można zaczynać, najlepiej glina z piachem, trochę spulchniona, wskazane by nasiona były lekko przykryte ziemią. Możliwie na dużej ilości niewielkich spotów, idealny byłby w miarę bezludny teren. Siada się na rower, bierze się plecak z nasionami , małą saperką i piaskiem (można to wymieszać ze spulchnioną ziemią na grządkach spotów). Kiedyś widziałem jak wyrosło też w zbożu- między roślinami.
Uwaga! Użytkownik DanteRamirez nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 169 / 28 / 1
No właśnie na tej szkółce ziemia nie jest najlepszej jakości a właśnie taką ziemie lubi nasz ukochany maczek czy ziemia lekko gliniasta ale dzięki za wsparcie mordy. Wczoraj zasiałem mak po przepłuczce firmy Helcom i mam nadzieje że mi wyrośnie coś.
(Mt 10, 33).
  • 303 / 22 / 0
Możesz tam dosiewać materiał z kolejnych przepłuczek, jak będzie za dużo to się powyrywa- i tak trzeba to będzie zrobić.
Uwaga! Użytkownik DanteRamirez nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie

Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.