Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Jestem przygotowana
Te posiane na jesień wydają się jakieś mocniejsze gdy przezimują - ale ekspertem od upraw wszelakich nie jestem.
A co do tematu: jakie nawozy poza borem polecacie koliedzy i kuleżanki? Boraks się nada? Ew tenże po jakiejś obróbce?
Generalnie NPK - najlepiej w formie kompostownika a jak się nie ma to nadrzyj trawy i obłóż nią mak jak już będzie mial tak z 5 cm wyrośnie zdrowy.
It's not going to be fun.
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
A tymczasem u nas w Licheniu jest tak: Z siewu jesiennego zimę przetrwała część roślin. To są te nasiona, co rok temu kupiłem z internetu w czasie krótko po pani malinowej. Pamiętacie te maki malinowe? Działały, ale tak jakoś bez fajerwerków. A to co z nich wyrosło też było ok, ale jakoś mało euforyczne. Pamiętam wtedy, że skończyły się te malinowe na Allegro, ale na Amazon było jeszcze 10 kg, więc w sumie prawie 2 mies. na tym przetrwałem. Potem kupiłem coś innego, sugerując się opisem gorzkości w komentarzach, ale niestety - woda czysta, przejrzysta… A ja zostałem z 2 kg nieaktywnego ziarna, a wyrzucić szkoda. Znaczy w sumie zacząłem rzucać je w zeszłym roku na ziemię i okazało się, że są naprawdę dobre. Prawie tak dobre jak te z Niderlandów, znaczy oryginalnie z makowych upraw gdzieś w Afganistanie. I teraz mam tak: w doniczkach Afganistan, w gruncie dorasta siew jesienny z zaskakująco dobrych nasion z internetu, pozostała większość jest w fazie 4 liści. Pierwszych soków spodziewam się z doniczek za 2-3 tygodnie, chwilę potem aktywują się jesienne, a potem te z wiosennego siewu aż do końca lata. Świetlaną przyszłość widzę, taką makowo – opiumową.
A jak tam u was? Hektary obsiane?
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.
Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach
Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.