Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 55-60 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
  • 1 / / 0
Witam, to mój pierwszy post na forum ale potrzebuje pomocy.

Zacznę od tego, że mając ledwo ukończone 17 lat spotkałem niewłaściwą osobę, która podawała się za kogoś kim nie jest więc poszliśmy razem spalić wiadro. Sprawa potoczyła się tak że okazało się :gościu nigdy nie palił złapał ostre shizy i myślał, że umiera przez co jego znajomi zadzwonili po karetkę pomimo tego że paliłem z nim ten sam temat (jak później się okazało zażycie konopii innych niż włókniste nie zagrażało bezpośrednio jego życiu ani zdrowiu) i go zabrali do szpitala tego samego dnia już były u mnie psy pod chatą zawinęli mnie od razu informując, że są świadkowie którzy zeznają przeciwko mnie i mają nagranie jak tam byłem, a w międzyczasie dowiedziałem się iż jest on nieletni mając 180 wzrostu ogolony łeb na łyso o czym nie miałem pojęcia. Postawiono mi zarzuty udzielenia konopii indyjskich innych niż włókniste bez celu osiągnięcia korzyści NIC NIGDY przy mnie nie ujawniono, nie wiem czy zrobiłem dobrze ale uznałem za namową panów policjantów (chyba kryminalni bo nie byli ubrani w mundur tak samo samochód nieoznakowany) że lepiej będzie dla mnie jak od razu się przyznam do zarzucanych mi czynów co zrobiłem nie będąc w ogóle świadomym jakie prawa mi przysługują ale wiedząc, że na 100% widać mnie na nagraniu z tym delikwentem uznałem że to najlepsze wyjście z sytuacji. Powiedziałem zgodnie z prawdą co prawdopodobnie może potwierdzić pokrzywdzony, że palenie leżało na ziemi i znalazłem je bo to taka miejscówka gdzie każdy swego czasu palił. Niedawno dostałem wezwanie na rozprawę w celu wydania wyroku skazującego bez przeprowadzania dodatkowego postępowania dowodowego ( pewnie z tego powodu że się przyznałem, wiem już niestety że to nic na moją korzyść ) więc jest pytanie czego mogę się spodziewać - teraz mam 19 lat niedługo będę pisał maturę , zdaje prawko , specjalnie już z 3 miechy nie pale - czy mogę być pewny zamknięcia za kraty a może jakiejś łagodniejszej kary którą sam będę mógł niejako sobie wymierzyć? Mogę się jakoś bronić po tym jak sam przyznałem się do zarzucanych mi czynów ?
Jeżeli nie podałem wszystkiego to napiszę zwięźlej bo to tak powierzchownie
Dzięki za wszelkie odpowiedzi
Newsy
19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.

Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna

Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.