Zaglebial sie ktos w tabelke ze strony wikipedii?
Nie jestm pewien czy mnieszy numer znaczy silniecz czy odwrotnie...
najmocniejsze dzialanie - Clomipramine bo ma 0.26
najslabsze dzialanie - Iprindole bo ma 1,620
I na przyklad w tabelce 5-HT1A -
najmocniejsze dzialanie - Doxepin bo ma 283
najslabsze dzialanie - Trimipramine bo ma 8,000
Brze rozumim?
a tu masz tabele porównawczą z prawie wszystkimi lekami antydepresyjnymi http://en.wikipedia.org/wiki/Antidepressant (gdzies w połowie strony)...
a tu masz tabele porównawczą z prawie wszystkimi lekami antydepresyjnymi http]
Z tej tabeli wynika, że wenlafaksyna nie powinna nazywać się SNRI tylko paroksetyna, czy sertralina a nawet fluoksetyna... <_<
W ogóle wenlafaksyna w porównaniu z pozostałymi to bardzo bardzo słaby inhibitor, nie wiem skąd ta opinia,że to jeden z mocniejszych leków.
again and again
Dzieki za te druga tabele . Wogule to bylem na tej stronie z tabelka tylko ze moja niezdolnosc do skupienia pozwolila mi przeczytac pierwsze kilka linijek i przejrzec tekst moze do polowy :P
again and again
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie
Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki
Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.